Siirry sisältöön

Voiko henkilö, jolla on lääketieteellinen este ottaa covid-19-rokotuksia, työskennellä tartuntatautilain 48 a §:n tarkoittamissa tehtävissä?

Työntekijä, joka ei lääketieteellisistä syistä voi ottaa rokotetta, voi työskennellä tartuntatautilain 48 a §:n tarkoittamissa tehtävissä, kun

  • hän esittää työnantajalle luotettavan todistuksen lääketieteellisestä esteestään ottaa covid-19-rokotus
    JA
  • hän esittää työnantajalle luotettavan selvityksen hänelle enintään 72 tuntia ennen työvuoroon saapumista tehdyn covid-19-testin negatiivisesta testituloksesta.

Lääketieteellinen syy henkilön rokottamattomuudelle arvioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti. Syy voi olla esimerkiksi se, että henkilö on saanut harvinaisen vakavan allergisen reaktion rokotuksen jälkeen, eikä vaihtoehtoista rokotetta ole tarjolla, tai henkilö on saanut aiemman koronarokotuksen jälkeen sydänlihastulehduksen. Esteestä tulee esittää lääkärin lausunto.

Lääketieteellisen syyn vuoksi covid-19-todistuksen saamiseksi tehtävät testit ovat tartuntatautilain 58 k §:n perusteella työntekijälle maksuttomia.

HUOM! Jos työnantajalla on erityinen syy käyttää covid-19-taudilta suojaamatonta henkilöä 48 a §:n tarkoittamissa tehtävissä, ei testiä voida edellyttää lääketieteellisestä syystä rokottamattomalta henkilöltä.

Jos lääketieteellisestä syystä rokottamatta jäänyt työntekijä ei halua osoittaa covid-19-suojaa säännöllisellä testaamisella, häntä kohdellaan yhdenvertaisesti muusta syystä rokottamattomien henkilöiden kanssa.