Ilmoittautumisesta

Onko sinulla mielessäsi kysymyksiä, jotka koskevat JHL:n koulutukseen ilmoittautumista? Kenties mietit, missä ilmoittaudutaan, voitko jälki-ilmoittautua tai mitä jos ilmoittutuminen ei onnistukaan tai voitko tulla kurssille vaikka et ole jäsen? Vastaus kysymykseesi saattaa löytyä täältä, koulutukseen ilmoittautumista koskevista usein kysytyistä kysymyksistä.

Onnistuuko jälki-ilmoittautuminen kurssille?

Sähköinen kurssi-ilmoittautuminen loppuu viimeisen ilmoittautumispäivän yönä kello 24. Jos haluat kurssille tämän jälkeen, jälki-ilmoittautuminen onnistuu joko sähköpostitse osoitteeseen kurssit@jhl.fi tai puhelimitse 010 7703 510.

Jälki-ilmoittautujan pitää muistaa ilmoittaa jäsennumeronsa, mille kurssille ja koska haluaisi mahdollisesti osallistua.

Ajoissa ilmoittautuneet ovat etusijalla kursseille.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Jäsenille iImoittautuminen onnistuu omaJHL:n kautta. Katso ohjeet ilmoittautumisesta.

En ole saanut kurssivahvistusta mutta työkaverini sai, missä vika?

Käy tutkimassa sähköpostisi roskapostikansio tai esim. Gmail-sähköpostissa kansio ”tarjoukset”. Jos kurssiperuutusta tai -vahvistusta ei löydy, ota yhteyttä JHL:n kurssineuvontaan kurssit@jhl.fi tai 010 7703 510.

Olenko tullut valituksi kurssille?

Kurssivalinnoista ja peruutuksista ilmoitetaan aina kurssille hakeneille henkilöille sähköpostitse tai kirjeellä kurssin hakuajan jälkeen. Voit tarkistaa asian myös omaKoulutuksen kautta laittamalla ruksin kohtaan Minun kurssini.

Ilmoittauduin kurssille mutta järjestelmä ilmoitti, että olen varapaikalla. Mitä tämä tarkoittaa?

Kurssin maksimiosallistujamäärä on täyttynyt jo kurssin hakuaikana. Sinun kannattaa jäädä varapaikalle kurssin hakuajan loppuun saakka, koska kurssivalintoihin voivat vaikuttaa muutkin kriteerit kuin ilmoittaumisajankohta.

Ennen kurssin hakuajan loppua ei kannata ottaa yhteyttä kurssineuvontaan. Sieltä ei vielä tuolloin voida vastata, pääsetkö kurssille vai et.

Voinko osallistua luottamusmieskurssille vaikka aloitan tehtävissä vasta myöhemmin?

Kyllä, mutta tästä sovitaan aina tapauskohtaisesti työnantajan, kurssin vetäjän ja viime kädessä rehtorin kanssa.

Voinko osallistua luottamusmieskurssille vaikka en ole luottamusmiestehtävissä?

Periaatteessa voit, mutta harkinta osallistumisesta tehdään tapauskohtaisesti. Luottamusmiehet ovat etusijalla luottamusmieskursseille ja työsuojeluvaltuutetut työsuojelukursseille jne.

Voinko osallistua JHL:n kursseille vaikka en ole JHL:n jäsen ja mitä se maksaa?

Kurssimaksu riippuu kurssin tyypistä, pituudesta ja muistakin asioista.

Kurssimaksut ovat JHL:n jäsenille edullisia, koska ne kuuluvat jäsenetuihin.
Esimerkiksi 2-päiväinen ammatillinen kurssi JHL-opistolla ilman majoitusta maksaa jäsenelle 60 euroa ja ei-jäsenelle 650 euroa.

Kursseille voidaan ottaa ei-jäseniä, jos niillä on tilaa.