Ilmoittautuminen, kurssimaksut ja peruutukset

Mitä tehdää, jos ilmoittutuminen ei onnistukaan tai voitko tulla kurssille vaikka et ole jäsen? Laskuttaako JHL peruuttamattomasta kurssista? Täältä löydät vastaukset ilmoittautumiseen, kurssimaksuihin ja peruutuksiin liittyen.

Onko ilmoittautuminen JHL:n koulutukseen pulkassa, mutta jotain jäi vielä mietityttämään? Olemme koonneet vastauksia moniin ilmoittautumista, laskutusta ja peruutuksia koskeviin kysymyksiin.

Ilmoittautuminen JHL:n koulutuksiin

Onnistuuko jälki-ilmoittautuminen kurssille?

Sähköinen kurssi-ilmoittautuminen loppuu viimeisen ilmoittautumispäivän yönä kello 24. Jos haluat kurssille tämän jälkeen, jälki-ilmoittautuminen onnistuu joko sähköpostitse osoitteeseen kurssit@jhl.fi tai puhelimitse 010 7703 510.

Jälki-ilmoittautujan pitää muistaa ilmoittaa jäsennumeronsa, mille kurssille ja koska haluaisi mahdollisesti osallistua.

Ajoissa ilmoittautuneet ovat etusijalla kursseille.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Jäsenille iImoittautuminen onnistuu omaJHL:n kautta. Katso ohjeet ilmoittautumisesta.

En ole saanut kurssivahvistusta mutta työkaverini sai, missä vika?

Käy tutkimassa sähköpostisi roskapostikansio tai esim. Gmail-sähköpostissa kansio ”tarjoukset”. Jos kurssiperuutusta tai -vahvistusta ei löydy, ota yhteyttä JHL:n kurssineuvontaan kurssit@jhl.fi tai 010 7703 510.

Olenko tullut valituksi kurssille?

Kurssivalinnoista ja peruutuksista ilmoitetaan aina kurssille hakeneille henkilöille sähköpostitse tai kirjeellä kurssin hakuajan jälkeen. Voit tarkistaa asian myös omaKoulutuksen kautta laittamalla ruksin kohtaan Minun kurssini.

Ilmoittauduin kurssille mutta järjestelmä ilmoitti, että olen varapaikalla. Mitä tämä tarkoittaa?

Kurssin maksimiosallistujamäärä on täyttynyt jo kurssin hakuaikana. Sinun kannattaa jäädä varapaikalle kurssin hakuajan loppuun saakka, koska kurssivalintoihin voivat vaikuttaa muutkin kriteerit kuin ilmoittaumisajankohta.

Ennen kurssin hakuajan loppua ei kannata ottaa yhteyttä kurssineuvontaan. Sieltä ei vielä tuolloin voida vastata, pääsetkö kurssille vai et.

Voinko osallistua luottamushenkilökurssille vaikka aloitan tehtävissä vasta myöhemmin?

Kyllä, mutta tästä sovitaan aina tapauskohtaisesti työnantajan, kurssin vetäjän ja viime kädessä rehtorin kanssa.

Voinko osallistua luottamushenkilökurssille vaikka en ole luottamustehtävissä?

Periaatteessa voit, mutta harkinta osallistumisesta tehdään tapauskohtaisesti. Luottamusmiehet ovat etusijalla luottamusmieskursseille ja työsuojeluvaltuutetut työsuojelukursseille jne.

Voinko osallistua JHL:n kursseille vaikka en ole JHL:n jäsen ja mitä se maksaa?

Kurssimaksu riippuu kurssin tyypistä, pituudesta ja muistakin asioista.

Kurssimaksut ovat JHL:n jäsenille edullisia, koska ne kuuluvat jäsenetuihin.
Esimerkiksi 2-päiväinen ammatillinen kurssi JHL-opistolla ilman majoitusta maksaa jäsenelle 60 euroa ja ei-jäsenelle 650 euroa.

Kursseille voidaan ottaa ei-jäseniä, jos niillä on tilaa.

Laskutuksesta

Laskuttaako JHL peruuttamattomasta kurssista? Milloin laskutusosoite pitää ilmoittaa? Kuka maksaa opintopäivien koulutuslaskun? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus laskutukseen liittyvistä usein kysytyistä kysymyksistä.

Sain no show -laskun. Mitä se tarkoittaa?

Peruuttamatta jätetystä paikasta tai alle viikon sisällä tapahtuvista peruutuksista perimme osallistujalta 50 euron no show -maksun ja muut mahdolliset kulut, esimerkiksi matkalippujen hinnan ja majoituskulut.

Missä vaiheessa ilmoitan verkkolaskutusosoitteen?

Kun ilmoittaudut kurssille omaJHL:n kautta, täytä laskutettavissa kursseissa verkkolaskutusosoite. Ilmoita työnantajan verkkolaskuosoite jonka olet ensin tarkistanut työantajalta sekä mahdollinen viitetieto. Laskutukseen tarvitaan myös työnantajan Y-tunnus.

Olen tällä hetkellä työtön mutta ehkä työllistyn / tällä hetkellä työssä mutta olen jäämässä työttömäksi, mitä laitan kurssi-ilmoittautumiseen laskutuskohtaan?

Voit kysyä omalta yhdistykseltäsi, maksavatko he kurssimaksusi.

Haluan osallistua ammatillisille opintopäiville, kuka maksaa osallistumismaksun?

Ammatillisten opintopäivien osallistumismaksu on majoituksella 50,00€/ kurssipäivä, ilman majoitusta 30,00€/kurssipäivä. Maksun maksaa työnantajasi tai yhdistyksesi. Voit myös itse maksaa osallistumismaksusi.

Mitä koulutus maksaa?

Luottamusmies-, yhteistoiminta- sekä työsuojelukurssien maksut määräytyvät joka vuosi sopimusaloittain. Maksut peritään työnantajalta nk. kurssi- tai ruokailukustannusten korvauksina/kurssipäivä. Katso tarkemmin sivulta Työnantajalta perittävät kurssikorvaukset.

Peruuttamisesta

Milloin ja missä voi peruuttaa liiton koulutukseen tulemisen? Entä miten menetellä, jos sairastuu eikä kurssille pääsekään?  Lue lisää alta.

Mihin mennessä kurssi pitää perua?

Jos et pääse tulemaan kurssille, ole hyvä ja peru ilmoittautumisesi kurssineuvontaan kurssit@jhl.fi viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Peruuttamatta jätetystä paikasta tai alle viikon sisällä tapahtuvasta peruutuksesta perimme sinulta 50 euron suuruisen maksun sekä mahdollisten peruuttamattomien matkalippujen hinnan.

Milloin ja missä voin peruuttaa kurssille tulemisen?

Voit tehdä kurssiperuutuksen sähköisesti paria viikkoa ennen kurssin alkua omaJHL:ssä. Kirjautumisen jälkeen laita ruksi kohtaan ”Minun kurssini” niin löydät ne kurssit joille olet ilmoittautunut.

Sairastuin ja joudun perumaan kurssille tulon, mihin toimitan lääkärintodistuksen?

Toimita lääkärintodistus mielellään skannattuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen kurssit@jhl.fi.

Voit myös toimittaa sen postitse maksutta osoitteella:
JHL – Julkisten ja hyvinvointialojen liitto,
info: 00020,
Tunnus 5001436,
00003 VASTAUSLÄHETYS