Turvallinen opiskelu JHL-opistossa

JHL-opisto toimii niin, että opiskelijat voivat osallistua turvallisesti opiston kursseille niin opistolla kuin alueilla. Tavoitteena on estää koronaviruksen leviäminen ja luoda mahdollisimman turvalliset puitteet opiskelulle. Opisto puuttuu myös kaikenlaiseen häirintään. Opistolla on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka tarjoavat tukea häirintää kohdanneille henkilöille.

Opiston koronatoimet
Häirintäyhdyshenkilöt

Koronatoimet

  • Koulutus- ja muut tilat järjestetään siten, että tilat ovat väljät ja mahdollistavat viranomaissuositusten mukaisen turvavälin
  • Tilajärjestelyiden vuoksi kurssien osallistujamääriä joudutaan rajoittamaan.
  • Tiloja siivotaan tehostetusti ja käsidesiä on saatavilla.
  • Opiskelijoiden ja kouluttajien suojavälineiden osalta noudatamme viranomaissuosituksia. Opiskelijoita, kouluttajia ja henkilökuntaa ohjeistetaan välttämään tarpeettomia fyysisiä kontakteja sekä huolehtimaan käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kouluttajat järjestävät opetuksen siten, että harjoitukset ja vuorovaikutus toteutetaan turvavälit huomioiden. Kurssien aloitukset, ruokailut ja tauot on porrastettu.
  • Opiskeluvälineiden yhteiskäyttöä vältetään. Opiskelijoille suositellaan oman tietokoneen tai mobiililaitteen käyttämistä

Opiskelijat, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua lähiopetuksena toteutettavalle kurssille ohjataan verkkokurssille, jos tämä suinkin on mahdollista. Osa opiston kursseista toteutetaan kokonaan etäopetuksena.

Pyrimme majoittamaan opiskelijat yhden hengen huoneisiin ilman lisämaksua. Sikäli jos hotellivarausten vuoksi majoittautuminen yhden hengen huoneessa ei ole mahdollista, opiskelijat sijoitetaan kahden hengen huoneisiin opiskelijan suostumuksella. Opisto edellyttää, että hotellit pyrkivät kaikin tavoin varmistamaan JHL-opiston opiskelijoiden turvallisuuden ja terveyden.

Maksamme verohallinnon ilmoittaman kilometrikorvauksen (46 snt/km).  Opistolta Helsingissä löytyy muutamia parkkipaikkoja kurssilaisille. Jos kuljet julkisilla, varaathan matkalippusi riittävän ajoissa ja joustavalla peruutusehdolla, kun olet saanut kurssivahvistuksen.

Muistathan, että koulutukseen ei voi saapua sairaana tai oireisena.

Kurssille ei voi osallistua silloinkaan jos kyse on lievistä flunssaoireista. Lisäksi sairaudesta parantuneiden on huolehdittava viranomaisen päättämästä varoajasta ennen opistolle saapumista.  Peruutathan osallistumisesi kurssille, jos sairastut, sinulla on oireita tai jos epäilet olleesi kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen.

Pidetään huolta toisistamme!

Lisätietoa saat kurssineuvonnasta: kurssit@jhl.fi, puh. 010 7703 510 (ma–to 10–14).

JHL-opiston häirintäyhdyshenkilöt

JHL-opiston tavoitteena on tarjota turvallinen, tasa-arvoinen ja mukava oppimisympäristö kaikille. Lähtökohtana on kunnioitus toisia kohtaan. Kaikkeen häirintään ja epäasialliseen käytökseen puututaan.

JHL-opistolla on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka tarjoavat tukea häirintää, ahdistelua, kiusaamista, syrjintää, rasistista tai seksististä käytöstä tai muuta epäasiallista kohtelua kohdanneille opiskelijoille.

Hanna Takolander Hanna Takolander
p. 044 0750 850
sähköposti on muotoa:
etunimi.sukunimi@jhl.fi
Tapani Eskola Tapani Eskola
p. 050 465 6052
sähköposti on muotoa:
etunimi.sukunimi@jhl.fi

Ota rohkeasti yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön, jos kohtaat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua koulutuksen yhteydessä. Yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia. Häirintäyhdyshenkilöillä on vaitiolovelvollisuus.  Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on auttaa tilanteen selvittämisessä ja mahdollisista jatkotoimista sovitaan yhdessä.

Muistathan myös, että voit halutessasi ottaa aina yhteyttä myös kurssin opettajaan tai opiston rehtoriin.