Opiston sijainti ja käytännön ohjeita kurssilaisille

JHL-opisto, Sörnäisten rantatie 23, Helsinki

Saapuminen opistolle

Helsingin keskustasta matka-aika on noin 15 minuuttia

 • metrolla Vuosaaren tai Mellunmäen suuntaan, jää pois Sörnäisissä
 • linja-autoilla 55, 16 ja 16X pääset Rautatientorilta suoraan Sörnäisten rantatielle, Suvilahden pysäkki on melkein JHL-opistoa vastapäätä
 • Lippujen hinnat 2019: mobiililippu 2,20 €, automaatista 2,90 €
 • Voit ostaa kertalipun esimerkiksi HSL:n mobiilisovelluksella, lippuautomaatista tai R-kioskista. Lisätietoa HSL:n sivuilla.
 • Raitiovaunut: Alkuvuodesta 2019 raitiovaunut 6, 6T, 7 ja 7M ovat siirtyneet poikkeusreiteille eivätkä ne kulje JHL-talon lähelle. Poikkeusjärjestelyt kestävät ainakin vuoden 2019 loppuun. Lisätietoja HSL:n sivuilta.

Remontti katkaisee raitiovaunuliikenteen Hämeentiellä 4.3. – näin pääset JHL-talolle ja –opistolle

Raitiovaunuliikenne on loppunut Hämeentiellä välillä Hakaniemi-Sörnäinen 4.3.2019. Liikennöinnin loppumisen syynä on Hämeentien iso remontti, jossa uudistetaan paitsi ajoväylät, myös vesijohtoja ja kaapeleita. Raitioliikenne ohjataan Sörnäisten ohi Kallion ja Sturenkadun kautta. Muutos koskee linjoja 1, 6, 6T, 7 ja 8. Raitiovaunuliikenteen lisäksi yksityisautojen kulku välillä Sörnäinen – Hakaniemi katkeaa.

Miten JHL-talolle ja –opistolle pääsee 4.3. eteenpäin

Metro liikennöi remontin ajan normaalisti, joten sillä pääsee Sörnäisiin. Sörnäisten asemalta on lyhyt kävelymatka Hämeentietä ja Käenkujaa pitkin JHL-talon pääsisäänkäynnille.

Bussit kulkevat Hämeentietä pitkin koko remontin ajan. Yksittäisten pysäkkien sijainteihin tulee työmaan edetessä kuitenkin muutoksia.

Katso työmaan vaikutukset matkaasi Reittioppaasta osoitteessa reittiopas.fi. Aseta reittihaun päivämääräksi 4.3.2019 tai myöhäisempi.

Täsmäaikataulut

HSL:n sivulla Reitit ja aikataulut (https://www.hsl.fi/reitit-ja-aikataulut) voit päivä- ja kellonaikakohtaisesti tarkastella eri vaihtoehtoja siitä, miten JHL-talolle ja –opistolle pääsee.

 • Valitse lähtöpaikaksi esimerkiksi Hakaniemi, Helsingin rautatieasema tai Pasilan rautatieasema.
 • Valitse päämääräksi esimerkiksi Sörnäisten rantatie 23 tai Sörnäisten metroasema.
 • Valitse päivämäärä.
 • Voit valita myös kellonajan.
 • Hae reitti.

Sovelluksesta näet sekä bussi- että metroreitit ja aikataulut. Sovellus näyttää myös kävely- ja pyöräilyreitit.

Katso myös HSL:n sivuilta uutinen, joka käsittelee Hämeentien remontin vaikutuksia joukkoliikenteeseen. Uutisessa kerrotaan tarkemmin poikkeusjärjestelyistä.

Lentokentältä JHL-opistolle

Lentokentältä matka-aika on n. 30–40 minuuttia.

 • lentokenttäbussilla nro 615. Linja-autot lähtevät kummankin terminaalin edustalta. Jää pois Sörnäisten metroasemalla
 • junalla I ja P, lähtö laiturilta 1.
 • Lipun hinta: mobiililippu 4,2 €, automaatista (juna) 5 €, kuljettajalta (bussi) 5,50 €

JHL-opisto Google Mapsissa

Omalla autolla kulkevat

Opisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja opistolla on rajallinen määrä autopaikkoja. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Saapuessa ota yhteys aulapalveluihin. Hotellien yhteydessä on hyvät maksulliset parkkihallit.

Kulkeminen opistolla ja käytännön asiat kurssin aikana

JHL-opiston aulan vastaanotosta saat vierailijakortin, jolla pääset kulkemaan JHL-talossa. JHL:n kursseille tulijat saavat myös HSL:n matkakortin, jolla he pääsevät kulkemaan julkisilla kulkuvälineillä. Matkakortit ovat henkilökohtaisia ja kortista on syytä pitää hyvää huolta, sillä kadonneen tilalle ei saa uutta. Opistolta voi myös lainata polkupyöriä.

JHL:n koulutukseen tulijoiden kannattaa säästää saapumismatkasta itse maksettujen kulujen kuitit, koska ne on liitettävä matkalaskuun.

Matkatavarat

JHL-opistolla ja hotellissa on matkatavarasäilytys.

Ruokailut

JHL-opistolla on maksuton kahviautomaatti kolmannen kerroksen ympyrässä, aamiaista ei ole tarjolla.

Kurssilaisille tarjotaan kurssipäivinä monipuolinen lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Kaikki ruoka-aineet ovat laktoosittomia. Tarjolla on myös gluteeniton vaihtoehto. Myös helsinkiläisten on mahdollista osallistua päivälliselle.

Ruoka-aineallergiat on hyvä ilmoittaa ja tarvittaessa päivittää omaJHL:ssä hyvissä ajoin ennen kurssille tuloa.

Muuta tärkeää tietoa

JHL:n järjestövakuutus on voimassa myös kurssiaikana. Sairastapauksissa ole välittömästi yhteydessä kurssihallintoon tai työnantajaasi (palkalliset kurssit).

Esteetön liikkuminen on hyvin huomioitu opiston tiloissa.

Opiston kurssilaisilla on mahdollisuus käyttää iltaisin ja aamuisin Ole.fit-kuntosalia tai ohjattuja liikuntatunteja. Sali sijaitsee lähellä opistoa. Käyttö edellyttää kurssilaiskortin näyttämistä.