Oppilaitostiedotus ja nuorisotoiminta

JHL:n oppilaitosagentti käy kertomassa oppilaitoksissa liitostamme, opiskelijatoiminnasta, edunvalvonnasta ja muista työelämään liittyvistä asioista.

Oppilaitosagentti 

Oppilaitosagentin, jota kutsutaan myös koulutiedottajaksi, vetämät työelämäinfot ovat opiskelijoille tärkeä tietokanava työelämästä ja sen pelisäännöistä. Oppilaitosagentin tehtävä on tärkeä myös siksi, koska hän usein on opiskelijoiden ensikosketus ammattiliittoon.

Oppilaitosagentti on usein oman ammattikuntansa edustaja, ja hän tarkastelee asioita oman työnsä kannalta. Näin opiskelijat saavat kosketuspintaa ja uusia näkökantoja työelämästä. Opiskelijoita kiinnostaa oman alansa työntekijöiden arki, palkkaus ja elämä työpaikalla.

  • Agentti osallistuu oppilaitosten tapahtumiin, ylläpitää JHL:n esittelypisteitä koulujen auloissa ja kertoo opiskelijoille työelämästä ja ammattiliiton jäsenyydestä.

Ossi-Pekka Ollikainen kertoo JHL:n Ääniä liitosta -podcastissa, mitä agentit oppilaitoksissa tekevät!

Oppilaitosagenttien koulutus

Oppilaitosagenteille tarjotaan valtakunnallista koulutusta.  Löydät siitä tietoa koulutuskalenterista (oppilaitosagenttikoulutus).

Agentille maksetaan palkkio

JHL maksaa oppilaitosagentille luentopalkkion tai palkkion aulainfon pidosta tuntipalkkiona. Luentopalkkio on 30 €/tunti ja aulainfo 15 €/tunti.

Matkat kohteeseen ja takaisin maksetaan pääsääntöisesti halvimman julkisen kulkuneuvon taksojen mukaisesti.

Mahdollinen menetetty työansio korvataan tapauskohtaisesti todellisen ansionmenetyksen mukaan työnantajalta saadun palkattomuustodistuksen perusteella.

Agentin työkalu

Tästä pääset oppilaitosagenttien työkaluun

Opettajat ja opiskelijat – ottakaa yhteyttä!

Oppilaitostiedotuksesta alueellamme vastaavat Mari Ikonen, puh  050 448 2948, mari.ikonen@jhl.fi. sekä Risto Säkkinen puh.050 513 0173, risto.sakkinen@jhl.fi

Tilaa työelämäinfo

JHL:n oppilaitosagentit, joita kutsutaan myös koulutiedottajiksi, tulevat tilauksesta pitämään oppilaitoksiin työelämäinfoja opintojensa alku-, keski- tai loppuvaiheessa oleville, niin nuoremmille kuin aikuisillekin.

Luennot voidaan räätälöidä esimerkiksi tietylle ammattiryhmälle sopivaksi.

Infot ovat oppilaitoksille maksuttomia.

Työelämäinfo oppilaitoksille

Oppilaitokset voivat tilata maksuttoman työelämäinfon JHL:n aluetoimistosta. Huom! Lomake on suojattu.
  • KK slash PP slash VVVV
  • Hidden
    Jos haluat ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella, sinun on hyväksyttävä oheinen tietosuojaseloste. Et voi lähettää tietoja tällä lomakkeella, jos et hyväksy selostetta.
    Uutiskirjeen avulla pysyt perillä ammattiliitto JHL:n oppilaitosagenttien tuoreimmista käänteistä!

Tietosuojaseloste, Työelämäinfo oppilaitoksille (pdf, 36 kt)

JHL:n stipendijärjestelmä

Valmistuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus saada 80 € suuruinen JHL:n stipendi (yksi stipendi luokkaa/ryhmää kohden).

Stipendin myöntäminen edellyttää:

  • JHL:n koulutiedottaja on käynyt tapaamassa opiskelijoita oppilaitoksessa ja pitänyt työelämäinfon opiskelijoille opiskelun aikana.
  • Stipendinsaaja on JHL:n jäsen
  • Stipendinsaaja on innostava, aktiivinen ja yhteishenkeä luova, hänellä on ammatillinen ote valmistuvaan työhön, tai muu mainittava seikka.

Oulun seudun ja Kajaanin alueen nuorisotoiminta

Alueen nuorisotoiminnasta  yhdistysten nuorisovastaavat. Aluetoimistolla toimintaa koordinoi Sirpa Korhonen puh.050 443 2163 tai sirpa.korhonen@jhl.fi

Nuorisofoorumi

Valtakunnallisesti JHL:n nuorisofoorumi on mahdollisuus osallistua nuorten toimintaan ja päästä vaikuttamaan. Nuorisotoiminnan sivuilta löydät myös nuorten valtakunnalliset tapahtumat.