Oppilaitostiedotus ja nuorisotoiminta

JHL:n oppilaitosagentti käy kertomassa oppilaitoksissa liitostamme, opiskelijatoiminnasta, edunvalvonnasta ja muista työelämään liittyvistä asioista.

Oppilaitosagentti

Oppilaitosagentin, jota kutsutaan myös koulutiedottajaksi, vetämät työelämäinfot ovat opiskelijoille tärkeä tietokanava työelämästä ja sen pelisäännöistä. Oppilaitosagentin tehtävä on tärkeä myös siksi, koska hän usein on opiskelijoiden ensikosketus ammattiliittoon.

Oppilaitosagentti on usein oman ammattikuntansa edustaja, ja hän tarkastelee asioita oman työnsä kannalta. Näin opiskelijat saavat kosketuspintaa ja uusia näkökantoja työelämästä. Opiskelijoita kiinnostaa oman alansa työntekijöiden arki, palkkaus ja elämä työpaikalla.

  • Agentti osallistuu oppilaitosten tapahtumiin, ylläpitää JHL:n esittelypisteitä koulujen auloissa ja kertoo opiskelijoille työelämästä ja ammattiliiton jäsenyydestä.

Ossi-Pekka Ollikainen kertoo JHL:n Ääniä liitosta -podcastissa, mitä agentit oppilaitoksissa tekevät!

Oppilaitosagenttien koulutus

Oppilaitosagenteille tarjotaan valtakunnallista koulutusta.  Löydät siitä tietoa koulutuskalenterista (oppilaitosagenttikoulutus).

Agentille maksetaan palkkio

JHL maksaa oppilaitosagentille luentopalkkion tai palkkion aulainfon pidosta tuntipalkkiona. Luentopalkkio on 30 €/tunti ja aulainfo 15 €/tunti.

Matkat kohteeseen ja takaisin maksetaan pääsääntöisesti halvimman julkisen kulkuneuvon taksojen mukaisesti.

Mahdollinen menetetty työansio korvataan tapauskohtaisesti todellisen ansionmenetyksen mukaan työnantajalta saadun palkattomuustodistuksen perusteella.

Agentin työkalu

Tästä pääset oppilaitosagenttien työkaluun

Tilaa työelämäinfo

JHL:n oppilaitosagentit, joita kutsutaan myös koulutiedottajiksi, tulevat tilauksesta pitämään oppilaitoksiin työelämäinfoja opintojensa alku-, keski- tai loppuvaiheessa oleville, niin nuoremmille kuin aikuisillekin.

Luennot voidaan räätälöidä esimerkiksi tietylle ammattiryhmälle sopivaksi.

Infot ovat oppilaitoksille maksuttomia.

Työelämäinfo oppilaitoksille

Oppilaitokset voivat tilata maksuttoman työelämäinfon JHL:n aluetoimistosta. Huom! Lomake on suojattu.
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
    Jos haluat ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella, sinun on hyväksyttävä oheinen tietosuojaseloste. Et voi lähettää tietoja tällä lomakkeella, jos et hyväksy selostetta.

Tietosuojaseloste, Työelämäinfo oppilaitoksille (pdf, 36 kt)

Opettajat ja opiskelijat – ottakaa yhteyttä!

Oppilaitostiedotuksesta alueellamme vastaa aluetoiminnan asiantuntija  Risto Säkkinen, puh 010 7703 614 tai 050 5130 173, risto.sakkinen@jhl.fi.

JHL:n stipendijärjestelmä

Valmistuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus saada 60 € suuruinen JHL:n stipendi (yksi stipendi luokkaa/ryhmää kohden).

Stipendin myöntäminen edellyttää:

  • JHL:n koulutiedottaja on käynyt tapaamassa opiskelijoita oppilaitoksessa ja pitänyt työmarkkinatunnin opiskelijoille opiskelun aikana.
  • Stipendinsaaja on JHL:n jäsen
  • Stipendinsaaja on innostava, aktiivinen ja yhteishenkeä luova, hänellä on ammatillinen ote valmistuvaan työhön, tai muu mainittava seikka.

Oulun seudun ja Kajaanin alueen nuorisojaosto OK-Junnut

Oletko alle 35-vuotias JHL:n jäsen Oulun seudun ja Kajaanin alueella? Haluaisitko tutustua muihin ay-henkisiin nuoriin ja olla mukana vaikuttamassa nuorten työntekijöiden asioihin?

Alueellamme toimii nuorisojaosto OK-Junnut. Jaoston tarkoituksena on koota yhteen alueemme nuoria, verkostoitua, oppia uutta ja joskus pitää hauskaa.

Jaoston vetäjänä toimi Tanja Määttä, puh 045 1208 129, tikeria@suomi24.fi.

Tutustu myös OK-Junnujen facebook-sivuihin Oulu-Kainuu JHL nuoret.

Nuorisofoorumi

Valtakunnallisesti JHL:n nuorisofoorumi on mahdollisuus osallistua nuorten toimintaan ja päästä vaikuttamaan. Nuorisotoiminnan sivuilta löydät myös nuorten valtakunnalliset tapahtumat.