Edunvalvontaa lähelläsi

JHL valvoo jäsentensä etua työelämässä. Liitto neuvottelee ja sopii työehdoista, jotta jokaiselle liiton jäsenelle voidaan taata kohtuulliset työehdot. Luottamusmiehet ovat työpaikoilla jäsenten lähellä. He auttavat jäseniä työelämän pulmatilanteissa. Lapin aluetoimisto auttaa jäseniä, jos heidän työpaikallaan ei ole luottamusmiestä.

Luottamusmies auttaa

Työpaikan oma JHL:läinen luottamusmies tai pääluottamusmies on se henkilö, joka auttaa työelämän edunvalvontaan ja pulmatilanteisiin liittyvissä asioissa. Edunvalvonta-asioissa jäsentä lähinnä on työpaikan oma JHL:läinen luottamusmies tai pääluottamusmies varahenkilöineen.

Luottamusmies on apuna työsuhteen ongelmatilanteissa. Hän valvoo virka- ja työehtosopimusten toteutumista työpaikalla, tulkitsee sopimusten sisältöä ja käy neuvotteluja työnantajan kanssa. Luottamusmies varmistaa, että työpaikalla noudatetaan työelämän pelisääntöjä.

Kaaviokuva, jossa nuolilla esitetään edunvalvonnan ketjun kulku.

Mikäli et tiedä oman työpaikkasi luottamusmiestä, olethan yhteydessä Lapin aluetoimistoon asian selvittämiseksi, puh. 010 7703 600.

JHL-yhdistykset

JHL:ssä jäsenet kuuluvat yhdistyksiin ja yhdistykset ovat JHL:n jäseniä. Yhdistys JHL:n sisällä määräytyy aina jäsenen työpaikan mukaan.

Yhdistysten tehtävänä on jäsenten edunvalvonta. Tämän lisäksi ne järjestävät jäsenilleen myös koulutusta ja vapaa-ajantoimintaa. Tutustu tarkemmin JHL:n yhdistystoimintaan.

Haluatko mukaan yhdistyksen toimintaan?

Yhdistyksesi kautta voit osallistua erilaisiin tapahtumiin, vaikuttaa liiton toimintaan ja siihen, miten asioita omalla työpaikallasi hoidetaan. Osallistua voit yhdistyksen jäsenenä tai hakeutumalla johonkin yhdistyksen toimihenkilötehtävään.

Kannattaa seurata oman yhdistyksesi tiedotuksia ja nettisivuja, sillä niistä parhaiten saat tiedon yhdistyksen tulevista tilaisuuksista.

Lapin alueen yhdistykset:

Enontekiön JHL ry 763

Inarin JHL ry 674

Kemijärven JHL ry 675

Keminmaan JHL ry 607

Kittilän kunnantyöntekijät ja viranhaltijat JHL ry 505

Kolarin kunta-alan ammattiyhdistys JHL ry 704

Lapin aluehallinnon henkilöstö JHL ry 636

Lapin erityispalvelut JHL ry 097

Lapin hyvinvointialueen JHL ry 216

Lapin pelastushenkilöstö JHL ry 535

Lapin varuskuntien siviilit JHL ry 075

Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun JHL ry 814

Luontoammattilaiset JHL ry 491

Meri-Lapin JHL ry 052

Muonion kunta-alan JHL ry 668

Pohjois-Suomen lentoasemat JHL ry 662

Posion_Ranuan JHL ry 331

Raideammattilaisten osasto 081 JHL ry

Raideammattilaisten osasto 107 JHL ry

Rovaniemen JHL ry 169

Sallan JHL yhdistys ry 720

Sodankylän JHL ry 673

Torniolaakson JHL ry 765

Tornion kunnalliset JHL ry 166

Tähtelä JHL ry 876

Ylä-Lapin JHL ry 827