Siirry sisältöön

JHL blogi: Tasa-arvoa ja hyvinvointia vastuullisilla kuntapäätöksillä

Mitä ruokaa koulussa syödään? Voiko koulumatkan kulkea turvallisesti jalan tai pyöräillen? Onko liikunnan harrastaminen mahdollista – lompakon paksuudesta huolimatta? Kaikilla kunnan tekemillä päätöksillä on aina vaikutus kuntalaisen arkeen.

”Moneen kertaan todettu tosiasia on, että hyvinvoinnin edistäminen ja terveyserojen kaventaminen säästää rahaa. Kuntataloudessa on kuitenkin helpompaa kuvata tarjottujen palvelujen yksikkökustannuksia kuin todentaa ehkäisevien, edistävien ja terveyseroja kaventavien toimien tuomia säästöjä. Päätökset ja niiden vaikutukset ovat aina lähellä kuntalaisen arkea. Onkin olennaista pohtia, mahdollistetaanko esimerkiksi kaikille osallistuminen kunnan palveluihin ja vapaa-ajantoimintaan, kuten kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin?’, JHL:n erityisasiantuntija Marjo Katajisto toteaa JHL blogissa.

Katajisto muistuttaa, että kuntien ja maakuntien välisessä rahanjaossa tulisi kiinnittää huomiota siihen, ettei yhdenkään kunnan vastuulla olevan palvelun tuottaminen vaarannu.

Lue JHL blogi täältä:  Tasa-arvoa ja hyvinvointia vastuullisilla kuntapäätöksillä