Siirry sisältöön

Hyvissä käsissä kotona – vuoden 2017 kärkihanke

Hyvissä käsissä kotona - JHL:n sote-alojen ammatillinen kärkihanke 2017 Hyvissä käsissä kotona – on JHL:n vuoden 2017 ammatillinen kärkihanke. Se kohdistuu kotona tehtävään hoito- ja hoivatyöhön. Hanke on kolmevuotisen sosiaali- ja terveysalojen ammatillisen kärkihankkeen viimeinen osa.
– Tänä vuonna puhumme hyvin paljon toisen kotona tehtävän työn turvallisuudesta ja siitä, miten siitä huolehditaan, sanoo ammattiasiain toimitsija Riitta Vehovaara.

Toisen kotona tehtävä työ on Vehovaaran mukaan hyvin monisäikeistä ja monialaista. 
– Ensimmäisenä monille tulee mieleen kotihoito, mutta meidän on syytä muistaa, että myös muunlaista työtä tehdään toisen kotona, hän muistuttaa. 

Esimerkkinä hän nostaa mielenterveys- ja päihdetyön sekä perheiden parissa tehtävän lastensuojelu- ja nuorisotyön. Toisen kotona tehtävää työtä tekevät myös henkilökohtaiset avustajat.

Hyvissä käsissä kotona –hankkeen tarkoituksena on tehdä toisen kotona tehtävä työ näkyväksi ja nostaa esiin alan työhyvinvointiin, työturvallisuuteen ja vaarojen ennakointiin liittyviä asioita, esimerkiksi ergonomiaan liittyviä haasteita.

Vuoden aikana aluetoimistojen ja yhdistysten väki käy työpaikoilla kysymässä työhön ja edunvalvontaan liittyvien asioiden sujumisesta. Kyselyjen lisäksi ilmeneviin pulmiin aiotaan myös hakea yhteisiä ratkaisuja.