Siirry sisältöön

Yhdistystoiminta on iloa, yhteistä tekemistä ja vaikuttamista

– Jari Mattila

Yhdistystoiminta on iloa, yhteistä tekemistä, kouluttautumista ja vaikuttamista. Yhdistystoiminta antaa enemmän kuin ottaa ja on enemmän kuin harrastus.

Ammattiliitto JHL:ssä on noin 500 loistavaa yhdistystä, jotka toimivat reilumman työelämän puolesta. Yhdistykset vaikuttavat niin paikallisesti kuin alueellisestikin. Yhdistysaktiivit ovat sydämellä mukana ja tekemisen meininki on huimaa. Kannustamalla, toisia tukemalla, keskustelemalla työpaikoilla ja yhdessä tekemällä saa paljon aikaan myös yhdistystoiminnassa.

Yhdistystoiminnan kautta on noussut monia huikeita henkilöitä muun muassa

Pitää vaan ensin lähteä mukaan sen ensimmäisen kerran. Kokouksiin ja toimintaan voi ja kannattaa tulla juuri sellaisena kuin on ja antaa se panos mikä itselle tuntuu hyvältä. Porukka opastaa ja kannustaa toisiaan lämpimästi. Yksin ei kukaan yhdistyksissä jää.

Ryhmä iloisia koiria ulkona puistossa.
Yhdistystoiminta on yhdessä tekemistä. Kukaan ei jää yksin.

JHL-opisto kouluttaa ja aluetoimistojen henkilöstö tukee yhdistyksen toimijoita monin tavoin. Jokaiselle löytyy omanlainen tehtävä yhdistyksessä, olipa kyseessä sitten illanvieton järjestäminen taikka pidempi pesti yhdistystehtävissä.

Tule mukaan yhdistystoimintaan!

Kysy työkaveriasi, ystävääsi tai vaikka pomoasi mukaan yhdistystoimintaan, sillä yhdessä olemme aina enemmän. Yhdistystoiminta on iloa, yhteistä tekemistä, kouluttautumista ja vaikuttamista. Yhdistystoiminta antaa aina enemmän kuin ottaa ja on enemmän kuin harrastus.

Jos joskus tuntuu siltä, että yhdistystoiminta on kivireen vetämistä, niin silloin on jotain pielessä. Esimerkiksi juoksevien asioiden hoitaminen on kasaantunut liian pienelle porukalle tai tehtävissä on epäselvyyttä. Tällöin pitää sanoa asia reilusti ääneen, niin ratkaisu tilanteeseen löytyy varmasti.

Kaksi iloista kultaista noutajaa kadulla.
Yhdistyksessä kaikki tukevat ja tsemppaavat toisiaan.

Olen itse ollut mukana yhdistystoiminnassa eri liitoissa. Tämän olen oppinut jo verenperintönä, sillä molemmat vanhempani ovat toimineet yhdistysaktiiveina. Hienointa on ollut muilta yhdistystoimijoilta saatu kannustus ja tsemppaus. Vaikka välillä on oltu kipakastikin eri mieltä, ovat ratkaisut ja yhteiset toimintamallit aina löytyneet.

Yhdistystoiminta on enemmän kuin harrastus

Yhdistystoiminta on antanut minulle koulutusta, ystäviä, luottamustehtäviä ja työpaikan. Yhdistyksessä olemme käsitelleet niin ilot kuin surutkin. Lapset ovat tutustuneet toisiin lapsiin vanhempien keskustellessa työpaikan ja yhteiskunnan asioista esimerkiksi tapahtumissa ja kesänviettopaikoissa. Yhdistystoiminta on ehdottomasti antanut minulle enemmän kuin olisin ikinä osannut ajatella.

Yhdistystoimintaan pääset mukaan helposti: ota yhteyttä yhdistyksesi toimijoihin tai lähde mukaan kokouksiin ja tapahtumiin. Suosittelen vahvasti!