Siirry sisältöön

Valtion väelläkin oikeus palkankorotuksiin!

– Kristian Karrasch

Työehtosopimusneuvottelut seuraavasta valtion sopimuksesta käydään vaikeassa lähtöasetelmassa. Valtiolla, kuten muuallakin julkisella sektorilla, julkisen talouden vaje toimii työnantajan perusteena esittää ”äärimaltillista” palkankorotuslinjaa.

JHL edellyttää yleisten linjaustensa mukaisesti myös valtiolle reiluja, ostovoimaa parantavia palkankorotuksia ja sopimusratkaisuja. JHL ei hyväksy näkemystä, että valtion henkilöstön palkkakehityksen tulisi jäätyä kunnes julkinen talous on tasapainossa ja kestävyysvaje kurottu umpeen. Mielestämme näiden on oltava koko yhteiskunnan yhteiset talkoot. Tästä meillä on palkansaajapuolella yhteinen näkemys.

Valtion sopimusalan virka- ja työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy tammikuun lopussa 2018. JHL käy muiden pääsopijoiden ja valtion työmarkkinalaitoksen kanssa neuvottelupöytään 20. marraskuuta.

JHL:n yleisenä painopisteenä on kaikille maksettava yleiskorotus, niin myös valtiolla. Valtiolla on kuitenkin paikoin selkeästi tarpeita myös paikallisille erille (virastoerä). Tehtäväkokonaisuuksien kehittyessä virastojen palkkausjärjestelmät kaipaavat kipeästi kehittämistä ja usein siihen tarvitaan myös sopimusvarallisuutta. Muutamissa virastoissa on alakohtaisissa sopimuksissa myös muita rahareikiä.

Palkankorotusten painottamisesta johtuen ei niin sanottuihin tekstikysymyksiin olla varaamassa suurta rahapottia. Olemme tarkoin valinneet kipukohdat, jotka tulisi hoitaa kuntoon tällä sopimuskierroksella. Ne liittyvät esimerkiksi työaikasopimuksen, matkustussäännön ja henkilöstön edustajien aseman yksityiskohtiin.

Ennakoimme myös työnantajalla olevan neuvotteluissa esityksiä, joista kaikki eivät varmasti ole meille mieluisia. JHL lähtee kuitenkin siitä, että nyt ei ole työehtojen heikentämisen aika. Tuloksellisuutta ja joustavuutta on hyvä tavoitella, mutta niissä on huolehdittava, että se ei tarkoita työehtojen polkemista vaan molemminpuolista hyötyä.

JHL toteuttaa valtiolla työskenteleville jäsenille sähköisen kyselyn, jonka avulla kartoitetaa liiton tavoitteiden painotuksia. Siihen toivomme tietysti runsaasti vastauksia, jotta voimme perustaa näkemyksemme varmasti jäsenten toiveisiin. Jäsenet voivat vastata kyselyyn 26.11. mennessä.

Neuvottelupöytään pääsopijajärjestöt (JHL, JUKO ja Pardia) kokoavat yhteisen laadullisten tavoitteiden kokonaisuuden. Tämä yhteensovitustyö saatetaan päätökseen marraskuun loppuun mennessä.

Tuttuun tapaan JHL panostaa aktiiviseen viestintään valtion neuvotteluista. Pääasiallinen kanavamme on uutisointi nettisivujen kautta. Ratkaisujen lähestyessä ja syntyessä tehdään myös kohdennetumpaa viestintää valtiosektorin aktiiveille. Nyt onkin hyvä aika päivittää jäsenrekisteriin omat yhteystiedot kuntoon. Tämä on tietysti tärkeää myös mahdollisten työtaistelutilanteiden varalta.


Tietoa valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluista

JHL:n neuvottelema virka- ja työehtosopimus ja neuvotteluosapuolet:

Valtion virka- ja työehtosopimus

  • Työntekijäpuolen edustajat: JHL, Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Lakimiesliitto ja Palkansaajajärjestö Pardia
  • Työnantajapuolen edustaja: Valtion työmarkkinalaitos

Nykyinen sopimus päättyy 31.1.2018.

Sopimusten piirissä on kaikkiaan noin 73 000 henkilöä.

Lue lisää JHL:n sopimusneuvotteluista:

JHL:n sopimusneuvottelut 2017-2018
JHL:n neuvottelutavoitteet 
Videoita Youtubessa JHL:n sopimustavoitteista

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*