Siirry sisältöön

Vain ammattiliitto auttaa työpaikallasi

– Päivi Niemi-Laine

Keneen rohkenet luottaa ongelmatilanteessa? Vuosikymmenien mittaisella työuralla voi tulla vastaan vaikeuksia, joita kukaan ei kohdalleen toivonut, mutta joutuu kohtaamaan. Arki töissä sisältää yllätyksiä ja sattumuksia, kuten elämä muutoinkin. Ammattiliitto on tukenasi työpaikalla.

Varaudumme yllättäviin tilanteisiin monin eri tavoin. Hankimme kotivakuutuksen. Huolehdimme osaamisestamme opiskelemalla. Kerrytämme säästöjä pahan päivän varalle.

Miten varautua vuosikymmeniä kestävän työuran aikana eteen tuleviin tilanteisiin?
Kuulumalla ammattiliittoon. Se on paras vakuutus, säästötili ja osaamisen ylläpitämisen verkosto.

Liiton edustaja auttaa, kun palkkaa ei tulekaan oikea määrä tai kun iltalisä jää saamatta.
Erilaisissa työelämän ristiriitatilanteissa on käytössä luottamusmiesten, pääluottamusmiesten, aluetoimistojen ja liiton edunvalvonnan neuvontapalvelut.

Liiton edustaja auttaa, kun palkkaa ei tulekaan oikea määrä tai kun iltalisä jää saamatta.

Ja mikäli tilanne sitä vaatii, myös oikeuspalvelut ovat ilmaiseksi jäsenen turvana.
Jokainen ei joudu käymään erikseen palkka-, loma-aika ja työaikaneuvotteluja.

Yksittäistä työntekijää ei pakoteta istumaan vastakkain monikansallisen työnantajan edustajien ja lakimiesten rivistön edessä yksin miettimässä, kuinka monta euroa lomarahastaan on valmis antamaan pois.

Sen neuvottelun hoitaa työntekijän puolesta alan ammattilainen liiton neuvottelija, jolla on laaja kokemus ja ymmärrys aiemmista neuvottelukierroksista. Tuttu viisaus pätee neuvottelupöydissäkin: jotta voi ymmärtää nykyisyyttä, on ymmärrettävä historiaa.

Ammattiliitoissa on kyse työntekijöiden järjestäytymisestä yhteen, jotta he voivat paremmin valvoa etujaan.

Vahvat ammattiliitot ovat samalla yhteiskunnallisia vaikuttajia, jotka pitävät silmällä jäsentensä asemaa, kun poliittisia päätöksiä tehdään.

Puolueet eivät anna ammattiliitoille kuuluvaa päätöksentekovaltaa, vaan ammattiliitoissa se perustuu ainoastaan jäsenten antamaan luottamukseen ja heidän asioidensa ajamiseen.

Puoluepoliitikot eivät päätä ammattiliittojen sopimus- ja neuvotteluasioista. Palkankorotukset ja työajat sekä muut työsuhteen ehdot kuuluvat vain ammattiliittojen ja työnantajien neuvottelupöytiin. Kyse on yhteistyöstä, joka hyödyttää kaikkia.

Moni on saanut rahakkaita korvauksia, kun liittomme juristit ovat jäsenhintaan oikoneet työpaikkojen vääryyksiä.

Jäsenyys pelkässä työttömyyskassassa ei auta kuin työttömyys- ja lomautustilanteessa. Ongelmat työpaikalla jäävät tällöin itse kunkin huolehdittavaksi. Jokaisessa tilanteessa omia rahkeita asiansa ajamiseen ei aina ole. Työtapaturma, työsuojeluongelma tai epäasiallinen kohtelu voivat olla vaikeita tilanteita käsitellä, eikä jaksamista oman asian lakiselvittelyyn ole.

Ammattiliittojen luottamusmiehet huolehtivat työpaikoilla siitä, ettei ketään kohdella työehtosopimuksen vastaisesti. Palkat on maksettava oikein ja työaikoja noudatettava. Lisäksi liitot tarjoavat työllisyyspalveluita, koulutusta ja työttömyysturvaa. Moni on saanut rahakkaita korvauksia, kun liittomme juristit ovat jäsenhintaan oikoneet työpaikkojen vääryyksiä.

Ammattiliittojen jäsenyys on paras työntekijävakuutus pahan päivän varalle, jota kukaan ei odota tai kohdalleen tokikaan toivo, ei edes liitto.

Liity JHL:n jäseneksi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*