Siirry sisältöön

Teknisen sopimuksen (TS) jatko varmistui

– Hannu Moilanen

Teknisen sopimuksen neuvotteluissa KT jakoi uudet sopimustekstit viime viikolla. Sopimusteksteissä oli vain tekniset muutokset. Teksteissä ei otettu kantaa tämän sopimuskierroksen varsinaiseen neuvottelutulokseen. KT ei myöskään esittänyt omia yksiköityjä neuvottelutavoitteita lukuun ottamatta pelastusalaa.

Tekstien toimittaminen järjestöille kertoo siitä, että TS-22 sopimus tullaan tekemään.  Näin mahdollinen siirto toiseen sopimusympäristöön tai uuteen työ- ja virkaehtosopimukseen tulee siirtymään tulevissa neuvotteluissa ratkaistavaksi.

JHL hakee teknisen alan sopimusrakenteen ratkaisua nyt meneillään olevalla työehtosopimuskierroksella. TS-sopimuksen määräyksien tulee olla jatkossakin osa teknisen toimialan sopimuksia kunnissa ja kuntayhtymissä.

Järjestöjen palkkausta, palkkausjärjestelmää palkkaohjelmineen, lisiä sijaistamisesta ja työpaikkaohjauksesta sekä palo- ja pelastustoimea koskevaa hyvinvointialueelle siirtymistä ja työaikakirjauksia koskevat neuvottelutavoitteet on esitetty neuvotteluissa. Koska neuvotteluissa on useita monimutkaisia ja vaikeita asioita, neuvottelujen voidaan sanoa olevan vaikeat.

KT:n esitykset työajan pidentämisestä ilman palkkavaikutusta esimerkiksi pelastusalaa koskien ovat mahdottomia. KT ei ole lisäksi tuonut omia yksilöityjä tavoitteitaan neuvottelupöytään koskien koko TS- sopimusta. Neuvotteluja jatketaan huomenna ja varauksia neuvotteluille on tehty useita ennen maaliskuun alkua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*