Siirry sisältöön

#STOP Sipilän hallituksen toimille

– Päivi Niemi-Laine

Palkansaajan mitta on täysi. Sipilän hallituksen troikka kyykyttää pienpalkkaisia naisia, polkee kansalaisen perusoikeuksia ja arpoo perustuslain suojaa. Inhoavatko nämä velikullat säällisin ehdoin tehtyä palkkatyötä?

Hallitus toimii monelta osin röyhkeästi ja välinpitämättömästi kansalaista kohtaan. Nyt hallitus kokeilee, voiko se sopimatta ottaa mitä otettavissa on ja ylikin. Siitä huolimatta, että se ei ole oikein.

SAK:n hallitus päätti 11. syyskuuta, että palkansaajien ja kansalaisten kiusaamisen on loputtava. Samoin päättivät Akava ja STTK. Tämä viikon perjantaina 18. syyskuuta meillä kaikilla on oikeus ja lupa kertoa suorat terveiset hallitukselle, että sopimuksia ja lakeja on noudatettava. Hallituksen on opittava neuvottelemaan eikä lopettaa leikkiä kesken, jos oma tahto ei mene sellaisenaan läpi.

Länsimaista sopimisvapautta rikkova pakottava lainsäädäntö. Sairausajan karenssi. Vuosilomien sekä yli- ja sunnuntaikorvausten leikkaaminen. Vuorotteluvapaan typistäminen. Aikuiskoulutustuen alasajo. Perustelemattoman määräaikaisen työn käytön salliminen. Madonluvut lasten päivähoidolle.

Hyvä työelämä, vapaa-aika ja perhe-elämä lienevät hallituksen mielestä asioita, joita ei valtion eikä työnantajan pidä tukea, vaikka monet tutkimukset kertovat niiden lisäävän tuottavuutta.

Kaikesta tästä koostuu Sipilän hallituksen viesti palkansaajalle: Ole iloinen, että ylipäänsä saat olla töissä. Kaikesta tästä kertyy ihmisille ja yhteiskunnalle ajan mittaan raskas lasku.

Jatkuvalla leikkaamisella hallitus ei maata pelasta. Leikkaukset eivät piristä vientiä tai tuo työpaikkoja, vaan vahingoittavat kotimarkkinoita ja lisäävät työttömyyttä. Hallituksen kärkihankkeistakaan ei juuri vientiveturia ole syntymässä.

Tällä menolla voimme sanoa hyvästit hyvinvointivaltiolle, viennille ja tuottavuudelle. Ja inhimilliselle työelämälle.

Tule sanomaan #STOP kanssamme perjantaina 18. syyskuuta klo 11 Rautatientorille. Jos et pääse Helsinkiin, osoita tukesi muuten. Stopataan Sipilän hallituksen ajamat heikennykset. Siihen tarvitsemme mukaamme juuri Sinua!

***
P.S. Lisää tietoa perjantain mielenilmauksesta: www.jhl.fi/stop

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*