Siirry sisältöön

Nollasopimuksella työskentelevien tilanne paranemassa – tilanne kohenee EU-direktiivin kautta

– Päivi Ahonen

Työmarkkinat muuttuvat yhä epävarmempaan suuntaan, ja epätyypilliset työsuhteet lisääntyvät EU-maissa. Jo nyt noin neljäsosa kaikista työsuhteista on epätyypillisiä. Epätyypillisissä työsuhteissa työskenteleville on kuitenkin luvassa parannusta EU:sta.

Uudentyyppisiä, joustavia työnteon muotoja ovat esimerkiksi nollatuntisopimukset. Niillä tarkoitetaan työtä, jossa työntekijän kanssa ei ole sovittu kiinteää työaikaa, vaan työaika voi vaihdella työnantajan määräämällä tavalla.

Epävarmaan asemaan työelämässä voi joutua myös niin sanotun ”alustatyön” tekijä.  Alustatyöllä tarkoitetaan nettialustalta jaettua tai sovelluksella tilattavaa työtä. Työn teettäjä voi näin kiertää työnantajan velvoitteita, eikä työntekijällä ole työsuhdeturvaa. Alustatyö yleistyy Suomessakin muun muassa taksi- ja ruokalähettipalveluissa. JHL onkin vaatinut alustatalouden ongelmiin puuttumista.

Nollatuntisopimukset ja alustatyö –  sekä perinteisemmät määräaikainen ja osa-aikatyö  – ovat työnantajan kannalta joustavia, mutta työntekijälle ne voivat merkitä turvattomuutta ja huolta toimeentulosta. Etenkin, jos kyseessä on työntekijän pääasiallinen toimeentulon lähde.

Epätyypillisissä työsuhteissa työskenteleville työntekijöille on nyt luvassa parannusta EU:sta. Käsittelyssä on parhaillaan työehtojen avoimuutta ja ennakoitavuutta parantava direktiiviehdotus. Direktiivi edellyttää EU:n jäsenmailta toimenpiteitä nollatuntisopimusten väärinkäytösten estämiseksi.

Uusi direktiivi edellyttää, että työntekijälle kerrotaan  nykyistä aiemmin tiedot työsuhteen ehdoista ja tulevista työajoista. Työnantaja ei saisi enää rajoittaa työntekijää tekemästä toista työtä työvuorojen ulkopuolella. Direktiivissä määritellään myös se, milloin työntekijä voi kieltäytyä työhön kutsusta.

Ay-liikkeessä moni pettyi siihen, ettei nollatuntisopimuksia kielletty kokonaan. Uudet säännöt ovat kuitenkin tärkeä edistysaskel, koska niiden arvellaan kuitenkin parantavan noin 200 miljoonan työntekijän asemaa Euroopassa.

****

JHL:n entinen lakimies Päivi Ahonen pitää työehtojen avoimuutta ja ennakoitavuutta koskevaa direktiiviehdotusta ensiaskeleena joustojen ja turvan yhteensovittamisessa.

Ahonen kannustaa myös suomalaisia työmarkkinajärjestöjä selvittämään hyvissä ajoin muun muassa vastuuta työnantajavelvoitteista.  Lue Ahosen JHL:lle tekemä analyysi aiheesta täältä. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*