Siirry sisältöön

Kohti ensimmäistä kesätyöpaikkaa

– Rina Knape

Kevätjuhlat on juhlittu ja nuoret ja opiskelijat ovat jääneet kesälomalle. Toivottavasti mahdollisimman moni on saanut jonkinmoisen pätkän kesätöitä, jotta pääsee kerryttämään arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten. Kaikki me jo työelämässä olevat varmasti muistamme omat kokemuksemme mansikanpoimijoina tai jäätelönmyyjinä. Kesätyö onkin monille ensimmäinen ja ehkä mieleenpainuvin kosketus työelämään. Kesätyön tarjoajilla on hieno mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen kuvaan, mikä tulevaisuuden toivoillemme syntyy työelämästä ja parhaimmillaan jopa heidän uravalintoihinsa. Siksi on erityisen tärkeää, että työelämän pelisääntöjä noudatetaan molemmin puolin.

Nuorten työllistämiseen on tarjolla paljon apuja. Useilla kaupungeilla on käytössään kesätyöseteli, joilla tuetaan nuoria palkkaavia työnantajia. Lisäksi vanha ”tienaa tonni” – harjoitteluohjelma on edelleen olemassa uudella nimellä ”tutustu työelämään ja tienaa”. Työmarkkinaosapuolet ovat neuvotelleet useammalle alalle tämän harjoitteluohjelman, jolla pyritään edistämään työnantajien mahdollisuutta tarjota pieni pätkä kesätöitä nuorelle. Kaksi viikkoa voi tuntua lyhyeltä ajalta, mutta ensimmäisenä työkokemuksena se on iso juttu! Toivonkin kaikkien yritysten miettivän vielä kerran, josko toimistolla olisi jotain vaikka rästiin jäänyttä hommaa, jolle kaksi auttavaa kättä voisi tehdä parissa viikossa ihmeitä.

Työhaastattelu ja työsopimuksen solmiminen ovat asioita, jotka hoituvat vanhemmilta ihmisiltä pienestä jännittämisestä huolimatta rutiinilla. Nuorelle kesätyöntekijälle ne ovat kuitenkin uusia ja vieraita asioita, eivätkä he välttämättä tiedä miten pitää toimia. Kirjallinen työsopimus on tärkeä juttu – kummankin osapuolen on erittäin vaikea jälkikäteen todistaa mitä tarkalleen ottaen on sovittu, ellei ole mitään kirjallista näyttöä. Työsopimusta allekirjoitettaessa kannattaa käydä kaikki kohdat vielä suullisesti läpi, jotta molemmat osapuolet ymmärtävät pelisäännöt. Nuorten kannattaa muistaa, että kysyä voi aina. Pyydä työnantajaa selittämään epäselvät kohdat. Voit myös varmistaa asian vanhemmiltasi tai vaikka minulta kesäduunari-infosta. Sitten kun kirjallinen työsopimus on taskussa, niin muistakaa nuoret toimittaa verokortti työnantajalle!

Muilta osin on tärkeää muistaa, että työlainsäädäntö ja alalla noudatettavat työehtosopimukset koskevat nuoria kesätyöläisiä siinä missä aikuisiakin työntekijöitä. Sunnuntain tuplapalkka, lomakorvaukset ja työehtosopimusten mukaiset lisät kuuluvat nuorillekin, ellei kyseessä ole esimerkiksi yllä mainittu tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelu. Kesätöissä käytetään paljon määräaikaisia työsopimuksia. Nuorten on tärkeä muistaa, että määräaikainen työsopimus sitoo molempia osapuolia koko sopimuksen ajan, ellei siihen ole erikseen kirjattu irtisanomis- tai koeaikaehtoa. Lisäksi työnantajalla on oikeus määrätä työajoista ja työtehtävistä – lain, työehtosopimuksen ja työsopimuksen rajoissa tietenkin. Työnantajien taas tulee muistaa, että on työnantajan tehtävä perehdyttää uusi työntekijä. Mitä paremmin opetat kesätyöntekijälle hommat, sitä rennommin ja luottavaisemmin mielin pystyt jättämään hänet yksin töihin. Yksi työnantajan tärkeimmistä tehtävistä on myös palkanmaksu. Se tulee hoitaa ajallaan, asiallisine lisineen ja lisäksi on muistettava toimittaa työntekijälle palkkaerittely. Kun asian hoitaa hyvin, siitä syntyy suuri ilo kesätyöntekijälle. Muistatko itse, kuinka ihanaa oli ostaa mopo, vaatteita tai karkkia ensimmäisillä ikiomilla, itse tienatuilla rahoilla?

Jos kuitenkin joudutte sellaiseen tilanteeseen, että kaipaatte neuvoja kesätyöhön tai kesätyöläisten palkkaamiseen liittyvissä oikeudellisissa asioissa, niin kesäduunari-info palvelee koko kesän joka arkipäivä klo 9-15, puh. 0800 – 179 279.  Ottakaa vaan reippaasti yhteyttä!

Työntäyteistä kesää kaikille nuorille!

***
P.S. Neuvoja kesätöihin löydät myös verkkosivuilta www.kesaduunari.fi

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*