Siirry sisältöön

Kaikki yhdessä kaikkien puolesta

– Päivi Niemi-Laine

Työehtosopimusneuvotteluissa JHL tavoittelee palkansaajien ostovoimaa turvaavia korotuksia. Ne eivät kuitenkaan riitä yksin, koska työssäjaksaminen on heikentynyt.

Työehtosopimusneuvottelut ovat jälleen käynnissä valtion, kirkon ja EK-laisten sopimuspöytien osalta. Kunta-alan ja siinä sovittu sote-sopimus ovat 8.6. neuvottelutuloksen jälkeen paketoitu kolmeksi vuodeksi. Myös Avainta on paketoitu ainakin pariksi vuodeksi. Kunta-alan korotukset olivat merkittäviä ja jotain sellaista tasoltaan mitä aiemmin ei ole nähty.

Palkansaajien odotukset nyt käynnissä olevista neuvotteluista ovat korkeat. Onhan niin, että inflaatio nirhaisee merkittävästi palkansaajien ostovoimaa eli vähentää ruokaostoksiin ja kulutukseen käytettävää rahaa. On koko yhteiskunnan etu jo yritysten ja palvelujen hyvinvoinnin takaamiseksi, että tällä kierroksella palkansaajien korotukset voivat tukea kulutuksen kautta yrityksiä ja palveluja.

JHL on päättänyt osallistua kuten aiempinakin vuosina tukemaan kaikkia avoinna olevia neuvottelupöytiä. Olemme valmiita työtaistelutoimin tukemaan kaikkia liittoja ja kaikkia pöytiä, kuten JHL:n omia neuvottelupöytiä. Tämä koskee EK-laisten pöytien lisäksi valtiota ja kirkkoa. Ja tietysti kuten aina ammattiyhdistysliikkeessä kaikki tukevat kaikkia yhdessä, jotta palkankorotustaso on sellainen, joka tukee palkansaajan toimeentuloa.

Kunta-alan ratkaisun jälkeen on korostunut toimialakohtaisuus palkkaneuvotteluissa. On selvää, että kattoa ei ole ollut olemassa kuntaneuvottelujen jälkeen. Nyt menevällä kierroksella tarvitaan turvaavaa sopimista työhyvinvointitoimenpiteistä. Palkankorotukset eivät yksin riitä, koska työssäjaksaminen on heikentynyt.

JHL on mukana kaikin keinoin taistelemassa oikeudenmukaisen toimeentulon ja hyvinvoinnin puolesta. On aika yhdistää voimat ja pitää huoli siitä, että palkansaajat kokevat ammattiyhdistysliikkeen tuen omassa arjessa. Tehdään yhdessä kaikkien kanssa kaikkien hyvinvointia parantavia toimenpiteitä neuvottelupöydässä. Kaikki toisiemme puolesta, yhdessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*