Maahanmuuttajatoiminta
Kaakkois-Suomen maahanmuuttajatoiminnan tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä, työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista sekä tarjota väyliä vaikuttaa ammattiliitossa sekä yhteiskunnassa.
Avainsana:
verkostot (Tyhjennä)
Kaakkois-Suomen maahanmuuttajatoiminnan tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä, työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista sekä tarjota väyliä vaikuttaa ammattiliitossa sekä yhteiskunnassa.
Jalla-Jalla! -verkoston tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Verkosto on perustettu Sisä-Suomen alueelle elokuussa 2021 ja on JHL:n kolmas maahanmuuttajaverkosto.
MeVe-verkoston tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista.
Ammattialaverkosto on hyvä kanava vaihtaa alueellista tietoa ja kokemuksia arjesta ja erilaisista toimintatavoista kentän ja valtakunnallisen verkoston välillä.Oulun alueen verkosto toimii myös vertaistukena arjen tilanteisiin ja edunvalvontaan liittyen.
Valtakunnalliset ammatilliset verkostot kokoavat alansa osaajat ammattialatoiminnan kehittämistyöhön, lisäävät tiedonkulkua alueelta keskustoimistoon, työpaikoilta aluetoimistoon ja toisinpäin ja tukevat kokemusten vaihtamista ammattialojen erityiskysymyksissä.
Varsinais-Suomen alueella toimii JHL:n ammatillinen hoitajaverkosto, joka koostuu SOTE alojen ammatillisista osaajista työpaikasta tai työehtosopimuksesta riippumatta.
Tekniikka- ja liikennealan ammatillinen verkosto kokoaa JHL:läiset alansa osaajat ammatillisen edunvalvonnan kehittämistyöhön.
Varsinais-Suomen JHL:läinen puhtauspalvelualan verkosto vaikuttaa muun muassa ammatillisen ja alueellisten koulutuspäivien aiheisiin ja luennoitsijoiden valintaan.
Varsinais-Suomen alueella toimii JHL:n ravitsemispalvelualan ammatillinen verkosto. Mitä ravitsemispalvelualan verkosto on? Miten ja missä verkosto toimii? Miten verkostoon pääsee mukaan? Kuinka usein kokoonnutaan?
Verkosto on toiminut syksystä 2012 ja siihen kuuluu koulunkäynnin- ja ap/ip-ohjaajia Varsinais-Suomen kunnista. Verkosto kokoontuu neljä kertaa vuodessa ja toimii hyvänä kanavana vaihtaa tietoa ja kokemuksia, keskustella oman ammattialan asioista ja tapahtumista, arjesta ja toimintatavoista. Edunvalvonta-asioiden esiin nostaminen, seuranta ja tiedotus ovat suuri osa verkoston toimintaa.
JHL on moniammatillinen liitto. Se järjestää ammatillista koulutusta ja osallistuu eri alojen lainvalmisteluihin. Liitto on mukana koulutuspolitiikan kysymysten ratkomisessa ja kehittämässä ammatillisia koulutuksia jne. JHL:n yhdistyksissä on omaa ammattialatoimintaa. Lisäksi eri alojen ammattilaiset toimivat alansa verkostoissa. Vuoden 2018 alusta verkostot ovat toimineet itsenäisesti.
KaMuT-verkoston tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista.
Tietotyö- ja hallintoalan ammatillinen verkosto kokoaa alansa osaajat ammatillisen edunvalvonnan kehittämistyöhön.
Kasvatuksen ja ohjauksen valtakunnallinen ammatillinen verkosto kokoaa alansa osaajat ammatillisen edunvalvonnan kehittämistyöhön.
Ravitsemis- ja puhtausalan ammatillinen foorumi kokoaa alansa osaajat ammatillisen edunvalvonnan kehittämistyöhön.