Sopimusneuvottelut 2020

JHL:n solmimat työ- ja virkaehtosopimukset päättyvät pääsääntöisesti maaliskuun lopussa 2020. Liitto on aloittanut tulevan neuvottelukierroksen valmistelut jo viime toukokuussa. Täältä löydät tietoa valmistelujen etenemisestä ja aikanaan itse sopimusneuvotteluista ja niiden tuloksista.

JHL neuvottelee solmimistaan virka- ja työehdoista tammi–maaliskuussa 2020.  Valmistelut tulevaan neuvottelukierrokseen on aloitettu hyvissä ajoin.

Viime toukokuussa liitto kysyi jäseniltään asetettavista neuvottelutavoitteista. Toinen jäsenkysely lähetettiin jäsenille syyskuussa. Kysely oli sopimustavoitteita tarkentava. Kyselyn tulokset julkaistiin syys–lokakuun vaihteessa.

JHL:n neuvottelutavoitteet

JHL julkaisi neuvottelutavoitteensa perjantaina 27.9. Liitto hakee tuntuvia palkankorotuksia ja joko kiky-tuntien poistoa tai niiden rahallista korvaamista.

Terveisiä jäseniltä

HUS:n pääluottamusmiehet Niina Koskela ja Göran Sjöstedt (oik.) luovuttivat JHL:n jäsenten neuvotteluterveiset toimialajohtaja Håkan Ekströmille.

HUS-yhteisjärjestö keräsi jäseniltään tuleviin sopimusneuvotteluihin liittyviä tavoitteita. Tavoitteet kerättiin yhteen ja tuotiin maanantaina 18. marraskuuta terveisinä sopimusneuvottelijoille.

Talkoot on ohi! -materiaalit

JHL:n materiaalipankin kampanjamateriaaleihin lisätään Talkoot on ohi! -materiaaleja yhdistysten ja jäsenten käyttöön.

Tällä hetkellä sivulla on

  • rintamerkkipohjat
  • Talkoot on ohi! -juliste
  • PowerPoint -pohja
  • Facebook -kehys (ja kehyksenvaihto-ohje)
  • ladattavat/tulostettavat ilmoituspohjat tulossa olevista keskustelutilaisuuksista
  • Facebook -kansikuvat  – kahdeksan erilaista kuvaa, joista kuusi esittää JHL:n ammattialoja.

Talkoot on ohi! -keskustelutilaisuudet

Syys–marraskuun aikana liitto järjesti  13 Talkoot on ohi! -keskustelutilaisuutta neuvottelutavoitteista ympäri Suomen.

Tilaisuuksissa olivat läsnä JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja neuvottelupäällikkö Mari Keturi tai Kristian Karrasch.