Siirry sisältöön

Podcast: Väkivallan uhka työpaikalla – miten teen ilmoituksen?

Työpaikalla sattuneita väkivalta- ja sen uhan tilanteita ei saa ohittaa. Ilmoittamisvelvollisuus on lakisääteistä ja velvoite ei koske ainoastaan työnantajaa vaan myös työntekijöitä. JHL:n työelämäasiantuntija Merja Hyvärinen vierailee podcastissa, jossa annetaan neuvoja ilmoituksen tekemiseen.

Väkivallasta tai sen uhasta ilmoittaminen kannattaa tehdä työpaikalla mahdollisimman helpoksi. Jos työntekijät eivät ilmoitusta tee, ei myöskään työnantaja aina tiedä väkivaltatilanteista, eikä näin ollen voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Työnantajalla on aina velvollisuus huolehtia siitä, että työ on turvallista.

Työturvallisuuskeskuksen (TTK) podcastissa kerrotaan, miten työpaikalla sattuneista väkivaltatilanteista raportoidaan työsuojeluviranomaiselle. Keskustelussa ovat mukana JHL:n työelämäasiantuntija Merja Hyvärinen sekä työelämän kehittämisen asiantuntija Marjaana Walldén Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:stä. Kuuntele haastattelu täältä.

Podcast kuuluu Työturvallisuuskeskuksen tuottamaan Aikuisten oikeesti  -podcast-sarjaan, jossa keskustellaan vuorovaikutuksesta ja hyvästä työkäyttäytymisestä.

Hyvärinen on aiemmin ollut mukana myös jaksossa, jossa puhutaan epäasialliseen työkäyttäytymiseen puuttumisesta.

Linkit sarjan kaikkiin podcasteihin löydät Työterveyskeskuksen sivuilta.