Siirry sisältöön

Vauhti kiihtyy yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa ei ole vielä keskusteltu palkankorotusprosenteista. Tavoitteena on kuroa kiinni perusteettomia palkkaeroja.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa vauhti kiihtyy maaliskuun lähestyessä. Maanantaina neuvottelupöydässä käytiin keskustelua mm. jo saavutetuista neuvottelutuloksista ja työvoiman saatavuudesta yksityisellä sote-sektorilla.  

JHL:n neuvottelijoiden mukaan tarkoista luvuista haettavien korotusprosenttien suhteen ei vielä päästy keskustelemaan. 

– JHL tavoittelee joka tapauksessa yksityiselle sektorille palkkaratkaisua, jolla kurotaan kiinni perusteettomia palkkaeroja suhteessa julkiseen sektoriin, sopimusasiantuntija Hanna Katajamäki  sanoo. 

– Selvää kuitenkin lienee, että mikäli korotukset olisivat samaa tasoa kuin julkisella sotesektorilla tänä vuonna, niin sillä ei vielä kurota tuota palkkaeroa kiinni, sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio toteaa. 

Neuvotteluaikoja on sovittu maaliskuulle joka viikolle, osalle useampia, ja tavoitteena on edelleen päästä ratkaisuun pelkistä palkankorotuksista 31.3. mennessä. Tämän jälkeen sopimus irtisanotaan, mikäli sopua ei löydy. Sopimus on voimassa 30.4. asti, jonka jälkeen sopua voidaan tarvittaessa vauhdittaa mahdollisilla työtaistelutoimilla. 

Alan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry. 

Lisätietoja: 

sopimusasiantuntija Hanna Katajamäki 050 51 37701 

sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio 050 463 2243