Siirry sisältöön

JHL: Kikymaksujen poisto parantaisi palkansaajien ostovoimaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on huolissaan tavallisten palkansaajien ahdingosta, jos julkisuudessa olleet vaatimukset julkisten menojen leikkauksista toteutuvat seuraavalla vaalikaudella.

Julkisen talouden sopeuttamisesta on turha puhua ennen kuin kiky perutaan, ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine vaatii.

– Työnantajien maksutaakkaa on kevennetty yli 11 miljardia euroa. Julkinen talous on samaan aikaan heikentynyt ja nyt palkansaajilta vaaditaan taas leikkauksia.

– Inflaatio laukkaa ja hinnat nousevat. Työntekijät tarvitsevat lisää rahaa. Nyt olisi työnantajien vuoro auttaa työntekijöitä samalla tavalla kuin nämä auttoivat työnantajia 2016.

Niemi-Laine muistuttaa, että julkinen talous olisi vahvempi ilman kikyä. Palkansaajat ovat tehneet osuutensa ja nyt on työnantajien vuoro.

– On täysin kestämätöntä ja kohtuutonta, että Kokoomus ajaa miljardin leikkauksia soteen.

– Valtion talouden tasapainoon saaminen vaarantuu, jos julkisista palveluista ja terveydenhuollosta leikataan niin paljon, että suomalaiset eivät enää kykene menemään töihin. Kuka hoitaa lapset ja vanhukset, jos Kokoomuksen ajamat miljardileikkaukset tuhoavat julkisen sektorin?

Lisätietoja:

puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772