Siirry sisältöön

Valtion ves-neuvotteluissa käsiteltiin osapuolten tavoitteita perjantaina

Valtion palkkaneuvotteluissa ei päästy sopuun vielä perjantaina. Neuvottelut jatkuvat ensi torstaina.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat perjantaina. Neuvottelupöydässä käytiin tarkemmin läpi virkamiesten ja työntekijöiden edustajien sekä työnantajan tavoitteita. 

Työnantajia edustavan valtion työmarkkinalaitoksen tavoitelista on pitkä. Neuvotteluissa avattiin tarkemmin työantajien tavoitteita ja pyrittiin selvittämään, mitä työnantaja tavoitekirjauksillaan tosiasiassa tavoittelee. Järjestöt myös kommentoivat työnantajan esittämiä tavoitteita. 

Tekstikysymysten lisäksi palkankorotukset olivat neuvotteluissa esillä. Näiden osalta molemmat osapuolet esittelivät näkemyksiään ja perustelivat kantojaan. Neuvottelut jatkuvat torstaina 16.2. klo 13. 

Valtion pääsopijajärjestöt ovat irtisanoneet valtion virka- ja työehtosopimukset päättymään 28.2.2023.  

Vastaava sopimusasiantuntija Harri Turunen kommentoi neuvotteluja lyhyesti videolla.

Virkamiehiä ja työntekijöitä valtion neuvotteluissa edustavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajapuolta edustaa Valtion työmarkkinalaitos. 

Lisätiedot:
Sopimusasiantuntija Erika Mattsson, 0400 461 411
Vastaava sopimusasiantuntija Harri Turunen, 050 461 9303