Siirry sisältöön

Valtion ves-neuvottelut pyörähtivät jälleen käyntiin

Valtion palkkaneuvottelut jatkuivat, mutta sopuun uusista sopimuksista ei vielä päästy. JHL:n jäsenistö haluaa, että korkea inflaatio huomioidaan palkankorotuksissa.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat perjantaina.  Neuvottelut koskevat koko valtion virka- ja työehtosopimusta palkankorotusten lisäksi. Osapuolet eivät päässeet sopimukseen palkankorotuksista joulukuussa, mistä johtuu tämänhetkinen neuvottelutilanne. 

JHL on kartoittanut kyselyllä valtiolla työskenteleviltä jäseniltään sopimukseen liittyviä muutostarpeita. Vastauksissa korostuivat työaikoihin sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen liittyvät tavoitteet. JHL:n jäsenet vastailivat ahkerasti palkankorotuksen suuruuteen ja rakenteeseen liittyviin kysymyksiin. 

– JHL:n jäsenistön viesti oli selkeä. Korkea inflaatio on tärkeää huomioida palkankorotuksissa, sopimusasiantuntija Erika Mattsson toteaa. 

Pääsopijajärjestöillä yhteiset tavoitteet 

Pitkäaikaisen perinteen mukaisesti valtion pääsopijajärjestöt antoivat tänään perjantaina yhteiset tavoitteensa työnantajalle. Työnantaja antoi myös omat tavoitteensa. Osapuolet esittelivät omat tavoitteensa, jonka jälkeen käytiin tarkentavaa keskustelua. Seuraavassa neuvottelussa 10.2. tavoitteita käsitellään tarkemmin. 

Valtion pääsopijajärjestöt ovat irtisanoneet valtion virka- ja työehtosopimukset päättymään 28.2.2023.  

Vastaava sopimusasiantuntija Harri Turunen kommentoi neuvotteluja lyhyesti videolla.

Virkamiehiä ja työntekijöitä valtion neuvotteluissa edustavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajapuolta edustaa Valtion työmarkkinalaitos. 

Lisätiedot:
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411
Harri Turunen, vastaava sopimusasiantuntija, 050 461 9303 

PS. Mitä muuta JHL:n sopimusneuvottelurintamalla tapahtuu? Katso ajantasainen neuvottelutilanne täältä.