Siirry sisältöön

Kirkon alan neuvottelut jatkuivat – sopimus umpeutuu kuun lopussa

Kirkon alan neuvottelut käynnistyivät pienen tauon jälkeen hyvässä hengessä. Alan työehtosopimus umpeutuu 28.2.2023, mikäli sopimukseen ei päästä sitä ennen.

Kirkon alan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään perjantaina 3.2.2023 Pääsopijajärjestöt irtisanoivat 16.1.2023 nykyisen sopimuksen (KirVESTES) päättymään helmikuun loppuun.

Kirkon alalle solmittiin viime keväänä 1+1-vuotinen työehtosopimus. Tämä sopimus edellytti, että toisen vuoden palkankorotuksista tuli päästä sopuun ennen vuoden vaihdetta. Koska palkkaneuvotteluissa ei saatu ratkaisua, jäi toinen ns. optiovuosi käyttämättä ja palkankorotusten lisäksi neuvotellaan nyt koko kirkon alan työehtosopimuksen sisällöstä.

– Sopimusalan pöydässä on ollut valmiudet neuvotella palkankorotuksista jo pitkään, mutta yleinen sopimustilanne on estänyt neuvotteluissa etenemisen täysin, sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen huokaa.

Kirkon alan neuvottelut jatkuvat ensi viikolla osapuolten tavoitteiden esittelyllä. Ammattiliitto JHL tiedottaa omista neuvottelutavoitteistaan myöhemmin.

Palkansaajia kirkon alan neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa Kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105

PS. Mitä muuta JHL:n sopimusneuvottelurintamalla tapahtuu? Katso ajantasainen neuvottelutilanne täältä.