Siirry sisältöön

Sivistysalojen optioneuvotteluissa ei tulosta määräaikaan mennessä

Yliopistojen, Kansallisgallerian ja Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiöiden työehtosopimusten osapuolet eivät päässeet tammikuun loppuun mennessä neuvottelutulokseen tämän vuoden palkankorotuksista. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin edelleen.

Työmarkkinoiden yleinen neuvottelujumi vaikuttaa myös näihin palkankorotusneuvotteluihin, vaikka kaikki kilvan korostavat jokaisen neuvottelupöydän itsenäisyyttä.

Kun mistään neuvottelupöydästä ei tunnu löytyvän rohkeutta avata peliä, eikä yhteisymmärrystä säällisestä palkankorotustasosta löydy, poteroissa odottelu jatkuu, toteaa ammattiliitto JHL:n vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen.

Osapuolten näkemyserojen yhteensovittamista sopimusratkaisun saavuttamiseksi jatketaan helmikuun puoleen väliin saakka. Tuolloin työehtosopimukset ovat irtisanottavissa, ja neuvottelutoiminnassa siirrytään normaalille työehtosopimusneuvottelukierrokselle. Mikäli työehtosopimukset irtisanotaan, neuvottelut on käytävä maaliskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot:
Vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen, 050 461 9301