Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvottelut alkaneet

Yksityisen sosiaalipalveluiden neuvotteluissa sovittiin vasta aikataulusta.

Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvottelut alkoivat maanantaina. Kyse on optiovuodesta eli tavoitteena on neuvotella pelkät palkat vuodelle 2023. Maanantaina ei vielä päästy puhumaan varsinaisista palkankorotuksista, mutta osapuolten näkemyksiä tämän hetken tilanteesta käytiin läpi.

Mikäli sovintoon palkoista ei päästä viimeistään maaliskuun loppuun mennessä, irtisanotaan sopimus loppumaan 30.4. Tämän jälkeen koko työehtosopimus on jälleen pöydässä ja tekstit ovat auki. Tällöin työrauha on katkolla ja työtaistelutoimet ovat mahdollisia. Maanantain neuvotteluissa ei vielä päästy puhumaan palkoista, vaan pääosin sovittiin neuvotteluaikataulusta.

Alan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.

Lisätietoja:

sopimusasiantuntija Hanna Katajamäki 050 51 37701

sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio 050 463 2243