Siirry sisältöön

Kiertävä kokki Teppo Vahtera on PRO ammattikeittiö -voittaja

JHL:läinen kokki Teppo Vahtera on palkittu Horeca-alan arvostetulla PRO-tunnustuspalkinnolla. Vahtera voitti Ammattikeittiön kokki -sarjan.

Turkulaisella Teppo Vahteralla on yli 30 vuoden kokemus ravitsemisalalta. Parhaillaan hän työskentelee Arkean koulu- ja päiväkotikohteiden kiertävänä kokkina Turussa.

Vahtera kävi aluksi Suomen Merimiesammattikoulun talouslinjan Suomen Joutsenella. Hän kuitenkin hautasi merillelähtöhaaveensa ja päätyi kokiksi Mäntyrinteen vanhainkotiin.

Työn ohessa Vahtera suoritti suurtalouskokin ammattitutkinnon, eikä ole katunut ammatinvalintaansa.

Vahteran nykyinen asemapaikka on Puolalan koulu, jossa tehdään lounas- ja päivällisruoat kahteen kouluun ja kahdeksaan päiväkotiin, joista neljä on vuoropäiväkoteja.

– Minua innostavat tyytyväiset asiakkaat ja työstä saamani palaute. Lapsiasiakkaat ovat vähintään yhtä vaativia kuin ikäihmiset, hän sanoo.

Vahtera osallistuu monipuolisesti keittiön eri töihin ja opastaa myös työssäoppijoita ja uusia työntekijöitä. Omaa rooliaan hän kuvaa paitsi ammattikokiksi myös työpaikan hengenluojaksi.

Pro-palkinnon saajia voivat ehdottaa työnantajat, esimiehet, työyhteisöt ja yhteistyökumppanit. Ehdotusten perusteella seulotaan kolme finalistia, jotka lopuksi haastatellaan. Vahtera voitti PRO Ammattikeittiön kokki -sarjan.

PRO-kilpailukategorioita on 16. Niiden voittajat julkistettiin 18. tammikuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä PRO-gaalassa.

Lisätietoja PRO-palkintojen verkkosivuilta: https://propalkinnot.fi/info/