Siirry sisältöön

Hyvinvointialueiden työntekijät, tarkistakaa palkkalaskelmanne 

Miten tammikuun alussa aloittaneiden hyvinvointialueiden palkanmaksu onnistuu, se on huolestuttanut alueille siirtyneitä työntekijöitä. Tuleeko palkka tilille sovittuna aikana ja oikein laskettuna, siitä saadaan ensimmäiset kokemukset tänään perjantaina, 13.tammikuuta. Työntekijöiden on syytä tarkistaa, että laskelmat on tehty oikein. 

Hyvinvointialueiden ensimmäinen mahdollinen palkanmaksupäivä on tänään perjantaina 13. tammikuuta. KVTES:n ja SOTE-sopimuksen mukainen palkanmaksupäivä on vakituisilla työntekijöillä ja viranhaltijoilla viimeistään kalenterikuukauden 16. päivä ja määräaikaisilla kuukauden viimeisenä arkipäivänä, ellei paikallisesti ole muuta sovittu.  

SOTE-sopimuksen ja KVTES:n määräysten mukaan työnantajan on annettava työntekijälle palkkalaskelma palkanmaksun yhteydessä ja siitä on käytävä ilmi työntekijälle maksetun palkan suuruus ja palkan määräytymisen perusteet. Palkkalaskelma kannattaa aina tarkastaa huolellisesti ja jos laskelmassa on jotain epäselvää, voit selvittää asiaa esimieheltäsi tai palkanlaskennasta.   

Tarkista palkkalaskelmasi heti kun saat sen

Jos siirryit vuoden vaihteessa hyvinvointialueen työntekijäksi, tarkista palkkalaskelmasi heti kun saat sen.  Jos huomaat virheitä, ilmoita niistä välittömästi esihenkilöllesi ja pyydä virheiden korjaamista.  

Jos sinulle on maksettu liikaa palkkaa, myös se on virhe, josta sinun kannattaa heti ilmoittaa esihenkilöllesi. 

Jos virhettä ei korjata, ole yhteydessä omaan luottamusmieheesi. Asian selvittämiseksi luottamusmies tarvitsee tiedon siitä, millainen virhe palkassa on ollut. Hän tarvitsee myös asiaan liittyvän materiaalin, kuten työvuorolistan ja asian selvittämiseen mahdollisesti liittyvät sähköpostit. Pidäthän siis tallessa kaikki palkan maksuun liittyvät dokumentit, kuten esimerkiksi työvuorolistat. 

Mahdolliset joulukuun lisät vanha työnantajasi maksaa erikseen. Tarkista, että myös ne ovat oikein.