Siirry sisältöön

Kirkon palkankorotusneuvotteluissa ei sopua – neuvottelut jatkuvat tammikuussa

Kirkon alan palkankorotusneuvotteluissa ei torstaina päästy ratkaisuun. Vaikka neuvottelujen takarajaksi on määritelty joulukuun viimeinen päivä, tänä vuonna ei enää neuvotella. Tämä ei kuitenkaan merkitse luovuttamista. Neuvottelut jatkuvat tammikuussa.

Neuvottelut kirkon alalla työskentelevien ensi vuoden palkankorotuksista eivät ole tuottaneet tulosta. Takaraja neuvotteluille olisi 31.12., mutta tänä vuonna osapuolet eivät enää kokoonnu saman pöydän ääreen. Neuvotteluja jatketaan ensi vuoden puolella 9.1.2023.

Neuvottelut alkoivat 14. joulukuuta. Joulukuun aikana osapuolet ovat tavanneet kolme kertaa. JHL:n sopimusasiantuntija Keijo Hiltusen mukaan neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä, mutta toistaiseksi minkäänlaisia korotusprosentteja ei keskusteluihin ole tuotu.

– Neuvotteluhalukkuutta kuitenkin on. Sen osoittaa jo se, että takarajasta ei härkäpäisesti pidetä kiinni. Jatkamme ratkaisun etsimistä tammikuussa, Hiltunen toteaa.

Palkansaajia kirkon alan neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa Kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105