Siirry sisältöön

Valtion palkankorotusneuvotteluissa ei syntynyt sopua – neuvotteluja jatketaan tammikuussa

Valtiosektorin palkankorotusneuvotteluissa ei syntynyt neuvottelutulosta määräaikaan mennessä. Osapuolet sopivat, että neuvotteluja jatketaan 9.1.2023.

Neuvottelut valtiolla työskentelevien ensi vuoden palkankorotuksista päättyivät tuloksettomina. Osapuolet sopivat kuitenkin, että neuvotteluja jatketaan 9.1.2023.

Neuvottelut alkoivat 1. joulukuuta. Takaraja neuvottelutuloksen syntymiselle oli tänään. Osapuolet tapasivatkin ahkerasti läpi kuukauden, jotta tiukassa aikataulussa pysyttäisiin. Neuvottelut etenivät sujuvasti kiireestä huolimatta, mutta neuvottelutulokseen ei onnistuttu pääsemään eikä yhteisymmärrykseen palkankorotuksista päästy.

– Neuvottelupöydässä on tehty kovaa töitä sen eteen, että palkankorotuksista päästäisiin ratkaisuun. Neuvottelutulos ei kuitenkaan vielä tänään syntynyt, JHL:n sopimusasiantuntija Erika Mattsson kommentoi tilannetta.

Virkamiehiä ja työntekijöitä valtion sopimusneuvotteluissa edustavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajapuolta edustaa Valtion työmarkkinalaitos.

Lisätiedot:
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411
Harri Turunen, vastaava sopimusasiantuntija, 050 461 9303