Siirry sisältöön

JHL kantaa kortensa kekoon energiansäästötalkoissa

JHL on mukana valtionhallinnon yhteisessä Astetta alemmas -kampanjassa. Sen tavoitteena on tarjota vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Liitto on aloittanut kaikissa kiinteistöissään ja toiminnassaan sähkönsäästön.

Aiemmin syksyllä kerrottiin, että Astetta alemmas- kampanjan myötä liitto kannustaa kaikkia opettelemaan niksejä sähkönkäytön hallittuun vähentämiseen. Energiankulutus onkin syksyn aikana pienentynyt ja sähköverkko on säästynyt isommilta kuormittumisilta. Jatketaan samaa malliin!

Astetta alemmas -kampanja muistuttaa, että myös pienimpien energiansäästöjen merkitys moninkertaistuu, jos ja kun tarpeeksi moni meistä sitoutuu mukaan.

Vähäisiltäkin tuntuvilla teoilla on mahdollista vaikuttaa siihen, että energiankulutuksen piikit vähenevät talven aikana ja samalla vältytään ikäviltä sähkökatkoilta.

Myös vuodenvaihteen juhlapyhien aikana kannattaa sähköä käyttää harkiten. Jouluvalmisteluja on järkevä ajoittaa siten, ettei kovia kulutuspiikkejä kotona eikä valtakunnallisesti synny. Kinkunpaistoon ja joulusaunaan sähköä luvataan riittävän, vaikka kotimaista tuotantokapasiteettia onkin saatavilla odotettua vähemmän.

Keskustoimiston mainosvalot pimenevät

Myös liitto on linjannut omat sähkönsäästön kohteensa.

JHL-talon Sörnäisten rantatien puoleisen julkisivun mainosvalot sammutetaan toistaiseksi.

Samoin toimitalon automaattisen valaistuksen päivittäinen päällä oloaika lyhenee. Lisäksi henkilökunta sitoutuu jatkossa huolehtimaan entistä tarkemmin siitä, että poistuessaan ei-automaattivalaistuista työ- ja muista tiloista valot muistetaan napsauttaa aina sammuksiin.

Ilmastointi viilentää keskustoimiston tiloja jatkossa aiempaa lyhyemmän ajan. Tehdyt laskutoimitukset kertovat, että automaattisen valaistuksen ja ilmastoinnin käyttöaikojen supistaminen säästää sähköä vähintään kohtuullisesti.

Talon yhteisiä säästökohteita ovat lisäksi muun muassa yhden hissiryhmän poistaminen käytöstä. Toinen hissipari kuljettaa kerroksiin edelleen, pelkästään portaiden käyttäjiksi ei talossa työskenteleviä eikä vierailijoita sentään jatkossakaan velvoiteta.

Aluetoimistot ja lomamökit mukana

Keskustoimistossa sekä aluetoimistoissa työskenteleviä on ohjeistettu sulkemaan kaikki sähköä kuluttavat laitteet aina, kun ne eivät ole käytössä. Tämä koskee esimerkiksi tietokoneiden näyttöjä.

Liiton alueilla sijaitsevissa toimistoissa huolehditaan samalla tavalla kuin keskustoimistossa valojen ja ilmastoinnin käytön vähentämisestä.

JHL:n lomamökkien – Livohkan, Koskenpään, Suojalan ja Vierumäen –  peruslämpötiloja alennetaan silloin, kun ne eivät ole vuokrattuina.