Siirry sisältöön

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille tähtiammattilaisille ja tasavallan presidentti Sauli Niinistölle!

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tyytyväinen tasavallan presidentin Sauli Niinistön osoittamaan huomioon tähtiammattilaisille, joita on kutsuttu Linnan juhliin.

Ammattiliitto JHL kiittää tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, joka on huomioinut upealla tavalla JHL:n ja sen jäseniä. Isänmaamme arvokkaimpaan juhlaan, itsenäisyyspäivän vastaanotolle presidentinlinnassa, on kutsuttu tähtiammattilaisia monista eri ammateista tänä vuonna.

– Tämä on kaunis osoitus siitä, että presidentti arvostaa ja ymmärtää moniammatillisuutta.

Sairaaloissa moniammatillinen tiimi on auttanut toisiaan jaksamaan potilaiden hoidossa. Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa moniammatilliset tiimit ovat auttaneet toisiaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen vuoksi. Vanhuspalveluissa moniammatilliset tiimit ovat turvanneet vanhusten hyvinvointia, terveyttä ja henkeä. Ravitsemusalan ammattilaiset ovat huolehtineet koronan aikana mm. lasten oikeudesta saada lämmin ateria päivässä sekä sairaaloissa moniammatillisten tiimien ravitsemisesta. Puhtausalan ammattilaiset ovat huoltaneet monenlaisia tiloja ja pitäneet koronan ja pöpöt loitolla.

Koronan vyöryessä päällemme Suomi sulki oviaan, rajoitti sosiaalista kanssakäymistä ja ohjeisti etätyöhön. Silloin sinä JHL:n jäsen pidit maatamme pystyssä. Nyt maatamme koettelee erityisesti energiakriisi, joka johtuu Venäjän raakalaismaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan.

Suomi ei ole pysähtynyt eikä pysähdy. Turvallisuuden ammattilaiset, poliisit, rajavartijat ja tulli sekä puolustusvoimat pitävät huolen maastamme.

– Sinun ansiostasi sairastuneita hoidetaan puhtaissa tiloissa puhtain välinein. Sinun ansiostasi yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja turvaavat pääsevät töihin, koska sinä hoidat heidän lapsensa. Sinun ansiostasi hoitolaitoksissa syödään tänäänkin ruokaa puhtaista astioista. Sinun ansiostasi jokainen työpaikalleen matkaava pääsee töihin. Tämä lista voisi jatkua loputtomiin. Ilman sinua Suomi ei selviytyisi. Ja tästä kaikesta kiittää myös tasavallan presidentti, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa.

Iso osa JHL:läisistä ei ole voinut jäädä etätöihin, vaan heitä tarvitaan juuri siellä, missä yhteiskuntamme kriittisiä toimintoja pidetään yllä. Kaikissa oloissa he tulevat työpaikoilleen, hetkeäkään epäröimättä. Tästä me kaikki olemme ylpeitä ja haluamme kiittää teitä!