Siirry sisältöön

Liminka teki sen taas – kunta pokkasi Suomen kekseliäimmän kunnan tittelin toistamiseen

Suomen kekseliäin kunta kuntatyön kehittämisessä on Liminka. Se on vuoden 2022 aikana tehnyt eniten kehittämistekoja.  Kuntatyö2030 -gaalassa joulukuun alussa jaettiin myös lukuisia muita palkintoja kunta-alan työtä toimialoittain ja teemoittain parhaiten edistäneille.

Kuntatyö2030 on valtakunnallinen kunta-alan työelämän kehittämisen ohjelma, jonka Tekojen Torille on kertynyt vuosien aikana yli 1 000 erilaista kuntatyöpaikkojen kehittämiseen tähtäävää ideaa. Tekojen julkaisemisen tavoitteena on edistää kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdä hyvää kuntatyötä näkyväksi.

Liminka on Suomen kekseliäin kunta

Kuntatyö2030 työelämän kehittämishankkeen Hyvä kiertämään -kampanjassa haettiin viime vuoden tapaan myös Suomen kekseliäintä kuntaa. Limingan kunta pokkasi tämän tittelin 68:lla kehittämisteolla. Myös viime vuonna Liminka voitti tämän palkinnon.

Käy Tekojen Torilla katsomassa mitä kaikkea Limingassa ja myös muissa kunnissa on kunta-alan työn kehittämisen eteen tehty!

Taidekerho, arkityön onnistumiset ja työn etsintä osatyökykyisille palkittujen tekojen joukossa

Kaikkiaan palkintoja jaettiin 26:lle kuntaorganisaatiolle ja palkittavia kehittämistekoja oli yli 40. Tässä muutama poiminta palkituista teoista.

Hämeenlinnan kaupungin, Nummen kirjaston ja nuorisotila Nuken Monikulttuuristen tyttöjen taidekerho. Hankkeen yhtenä veturina toimi JHL:läinen kirjastovirkailija Merja Kauppinen. Kerho perustettiin nuorten tarpeesta mielekkääseen vapaa-ajantoimintaan. Nuoret saivat päättää toiminnan sisällöistä. Tekemisen muodoksi valikoitui kevään 2022 mittainen taideprojekti, jossa käsiteltiin vaihtuvia teemoja ja kokeiltiin erilaisia luovia tekniikoita. Toukokuussa Nummen yhtenäiskoulun tiloissa pidettiin taidenäyttely, jossa ryhmän teokset asetettiin näytille.

Hankkeen avulla kaupungin työntekijät saivat yhteyden nuoriin, jotka olisivat muuten ikänsä puolesta jääneet kaupungin vapaa-ajantoiminnasta ulkopuolelle. Sen lisäksi kirjaston ja nuoripalveluiden yhteistyö tiivistyi. Toimintaa on tarkoitus jatkaa myös syksyllä 2023.

Siun soten henkilöstöpalvelujen kampanja Onnistumiset näkyväksi. Kampanjan kautta haluttiin ilostuttaa ja innostaa henkilöstöä ja vahvistaa työn voimavaratekijöitä. Tavoitteena oli tuoda esille onnistumisia arjen työssä neljän viikon ajan. Yhtenä kampanjan vetureista toimi JHL:läinen työhyvinvointisuunnittelija Päivi Burman.

Kampanjapostaukset saivat huiman määrän lukukertoja ja työntekijät osallistuivat innokkaasti erilaisiin kampanjaviikkojen tempauksiin. Lisäksi työntekijät saivat ilmiantaa huippuja kollegoita tai työyhteisöjä. Viikkojen aikana välitettiin huomioiduksi tulemisen, välittämisen ja työn ilon sanomaa, mikä aiheutti tyytyväistä hyrinää henkilöstön keskuudessa. Kampanjan jälkeen onnistumisia on tuotu esiin Siun soten rekryn ulkoisissa viestinnän kanavissa.

Vantaan kaupungin työvalmennus Virtaamon Palkkatöitä osatyökykyisille työnhakijoille yrityksiin jalkautumalla. Työvalmennus Virtaamo palkittiin kehittämisteoistaan nyt jo kolmatta kertaa. Jalkautumistyössä yhtenä veturina on toiminut JHL:läinen työvalmentaja Petri Eskola.

Työvalmentajat kontaktoivat vuoden aikana 110 yritykseen ilman ennakolta sovittua tapaamista. Jatkoneuvotteluja käytiin 40 yrityksessä, ja palkkatyöpaikkoja osatyökykyisille syntyi 15. Toimintaa on jatkettu aktiivisesti ja tulokset ovat olleet edelleen hyviä.

Kaikki vuoden 2022 Kuntatyö2030 -gaalassa palkitut kuntien työyhteisöt ja kehittämisteot löydät täältä.