Siirry sisältöön

Seureen neuvottelutulos

Neuvottelut uudesta Seure-tesistä on saatu valmiiksi. Sopimus menee vielä neuvotteluosapuolten hallintojen hyväksyttäväksi.

Alkuvuodesta aloitetut neuvottelut uudesta Seuren työehtosopimuksesta (Seure-tes) on saatu vihdoinkin päätökseen. Neuvottelutulos syntyi tiistai-iltana 29.11.2022.

Uuden Seure-tesin sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat sen hyväksyneet. JHL:n hallitus käsittelee neuvottelusopimusta lähipäivinä. Mikäli kaikki osapuolet hyväksyvät sopimuksen, se on voimassa vuosina 2022–2025.

Seure on henkilöstöpalveluyhtiö, jonka omistavat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, HUS, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue. Seuretessiä noudatetaan kaikissa 1–15 kalenteripäivän pituisissa vuokratyösuhteissa, tätä pidemmissä työsuhteissa noudatetaan Avaintesiä.

Työntekijöitä Seuren sopimusneuvotteluissa edustavat ammattiliitto JHL, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy sekä Tekniikka ja terveys KTN. Työnantajaa edustaa Avaintyönantajat Avainta.

Katso myös muiden ammattiliitto JHL:n neuvottelemien sopimusten neuvottelutilanne täältä.

Lisätietoja:
Sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen, 0400 602 736