Siirry sisältöön

Kuntatyö2030 -gaalassa palkitaan kunta-alan innostavimmat kehittämisteot – Katso suorana netistä 1.12.2022

Kunta-alan parhaita ja innostavimpia kehittämistekoja on kerätty Hyvä kiertämään-kampanjassa. Lisäksi syksyn aikana etsittiin Suomen kekseliäintä kuntaa. Pääset seuraamaan palkintojenjakoa ja gaalaa suorana verkossa torstaina 1.12.

Kunta-alan työelämän kehittämisen ohjelma Kuntatyö2030 on valtakunnallinen ohjelma. Sitä toteuttavat ja rahoittavat yhteistyössä Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestä Sote sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.  Päärahoittajana eri hankkeissa on TYÖ2030-ohjelma.

Tekojen tori on nettiportaali ja osa Kuntatyö 2030 -kokonaisuutta, jossa tehdään maailman paras suomalainen kuntatyö näkyväksi. Torilla voi kertoa kuntatyön isoista ja pienemmistä kehittämistyöstä: mitä ja miten kuntien työpaikoilla on kehitetty tai uudistettu toimintatapoja tai palveluja. Tekojen torilla voi käydä tutustumassa muiden kehittämistekoihin ja ottaa niistä vaikka mallia.

Neuvolachat, kohtaamispaikka ikääntyneille ja monikulttuuristen tyttöjen taidekerho – muun muassa

Hyvä kiertämään -kampanja toi Tekojen torille lähes monia uusia kehittämistekoja eri puolilta Suomea. Valtaosa niistä koski opetus- ja kasvatus- sekä sosiaali- ja terveysalaa. Lisäksi saatiin paljon ratkaisuja, joissa kehitettiin koko organisaatiota.

Kampanjassa haettiin myös aikana Suomen kekseliäintä kuntaa. Palkinnon saa kunta, joka on ilmoittanut eniten kehittämistekoja Tekojen Torille.

Käy katsomassa mitä hienoa on esimerkiksi saatu aikaan:

Hämeenlinnassa perustettiin neuvolachat neuvolan asiakkaille.  Keskusteluihin vastaavat neuvolan terveydenhoitajat. Chat-keskustelun voi aloittaa nimettömästi, mutta tarvittaessa terveydenhoitaja pyytää asiakasta tunnistautumaan suomi.fi-palvelun kautta. Keskustelun voi vaihtaa tarpeen mukaan videopuheluksi, jolloin asiakas saa kätevästi nopean etävastaanoton terveydenhoitajaan.

Asikkalassa ikääntyville kuntalaisille ei ollut omaa kohtaamispaikkaa. Sellaista kunnassa ryhdyttiin tekemään. Seniorikeskus Olossa senioreille on tarjolla ohjattua liikuntaa, kädentaitoja, musiikkia ja erilaisia vierailuja. Sieltä saa myös tarvittavan ohjauksen, neuvon ja opastuksen kaikkiin arkisiin asioihin. Kohtaamispaikan lisäksi kunnassa on aktiivisesti uudistettu senioripalveluita.

Hämeenlinnassa Monikulttuuristen tyttöjen taidekerho perustettiin nuorten tarpeesta mielekkääseen vapaa-ajantoimintaan. Nummen alueella toimineen kerhon toteuttajia olivat kirjasto- ja nuorisotoimi. Kun nuoret itse pääsivät suunnittelemaan ja tekemään heille mielekästä toimintaa, kirjaston palvelut ja nuorisotyö tulivat heille uudella tavalla tutuiksi. Taidekerhossa piirrettiin graffiteja, valokuvattiin ja askarreltiin, sekä käytiin hyviä keskusteluja tekemisen lomassa.

Tekojen Torille on vuodesta 2015 alkaen jätetty jo yli 1 000 kehittämistekoa, ne kaikki ovat luettavissa Kuntatyö2030 -sivustolla.

Kuntatyö2030 -gaala 1.12.2021

Helsingissä Lasipalatsin Bio Rexissä pidettävässä gaalassa palkitaan kunta-alan innostavimmat kehittämisteot ja Suomen kekseliäin kunta.

Kello 13−16 pidettävää tilaisuutta pääset seuraamaan täältä. Palkintojen jako alkaa noin kello 14.

Ohjelma:

  • Tervetuloa gaalaan
  • KT:n ja pääsopijajärjestöjen edustajien haastattelut
  • Vuorovaikutus työelämässä, näyttelijä ja psykoterapeutti Kari Ketonen
  • Tauko
  • Palkintojenjako
  • Loppusanat