Siirry sisältöön

JHL:n jäsenet eivät ole mukana Tehyn ja Superin lakoissa, kunta-alan työehdoista sovittiin kesäkuussa

Ammattiliitto JHL:n jäsenet eivät ole mukana painostustoimissa, joita Tehy ja Super ovat toteuttamassa eri puolilla Suomea. JHL sopi kunta-alan työehdoista jo kesäkuussa ja sopimukset koskevat myös sote-alaa.

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet lakoista ja muista painostustoimista eri puolilla Suomea. Ammattiliitto JHL ei ole mukana painostustoimissa, koska JHL on solminut kunta-alan työehtosopimukset jo kesäkuussa. Ne koskevat myös sote-alaa. Ratkaisussa ovat mukana JHL, KT, JUKO ja Jyty. Sopimukset solmineet järjestöt ovat sitoutuneet samalla työrauhaan sopimuskauden ajaksi.
Suomen hoitajapulaa ei voi kiistää, mutta ongelmaan on olemassa ratkaisuja. Kunta-alalle on jo sovittu palkankorotuksista, jotka ylittävät niin kutsutun yleisen linjan. Alan koulutusmääriä on nostettava, ja varsinkin hoiva-avustajia koulutettava rutkasti lisää.
Uutista täsmennetty 20.9 kello 9.11: Sopimukset solmineet järjestöt ovat sitoutuneet samalla työrauhaan sopimuskauden ajaksi.