Siirry sisältöön

Yksityinen opetusala palasi neuvottelupöytään

Neuvotteluja jatkettiin kesätauon jälkeen maanantaina 1.8.2022. Sopimuskausi päättyi 30.3. Sen jälkeen ratkaisua on haettu lakolla painostaen ja sovittelijan avustuksella. JHL olisi kevätkaudella kolmesta annetusta sovintoesityksestä hyväksynyt kaksi viimeisintä.

Ammattiliitto JHL palasi heti elokuun alkumetreillä virtuaaliseen neuvottelupöytään, kun yksityisen opetusalan kimuranttiin työehtoriitaan lähdettiin etsimään jälleen ratkaisua omin voimin. Neuvottelut käynnistyivät maanantaina 1. elokuuta.

Alan työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL, OAJ, Jyty ja Sivistystyönantajat. Tällä viikolla työehdoista neuvotellaan tiiviisti. Seuraava neuvottelutapaaminen on heti tiistaina 2. elokuuta.

JHL:n vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen toivoo, että neuvottelut pääsevät vihdoin maaliin.

– JHL:n päätavoitteet yksityisen opetusalan neuvottelupöydässä ovat ennallaan: Laaja ja sen myötä tasa-arvoinen perhevapaaratkaisu kohtuullisin, palkkausjärjestelmän kautta kompensoituvin tekstimuutoksin sekä yleisen linjan mukaiset, viimeisimpiin sopimusratkaisuihin rinnastuvat palkankorotukset. On todettava, että palkankorotukset kilahtavat maksuun vasta, kun uusi tes on puserrettu kasaan, Kuosmanen muistuttaa.

– Tämän lomanjälkeisen neuvottelukosketuksen perusteella vaikuttaisi, etteivät edes heinäkuun helteet ole sulattaneet paikalleen jäätyneitä asenteita. Jokaisen JHL:n jäsenen olisi hyvä nyt viimeistään huolehtia siitä, että työkaveri on liiton jäsen ja että omat tiedot ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä mahdollisten työmarkkinahäiriöiden varalta.