Siirry sisältöön

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos

Neuvottelut yksityisen sosiaalipalvelualan uudesta työehtosopimuksesta ovat lopulta valmistuneet. Neuvottelutulos menee vielä neuvotteluosapuolten hyväksyttäväksi.

Jo alkutalvelle 2022 alkaneet neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta saatiin vihdoin pakettiin tänään 22. kesäkuuta, kun alalle syntyi neuvottelutulos.

Tarkemmasta sisällöstä kerrotaan, kun neuvotteluosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet ratkaisun. JHL:n edustajisto käsittelee neuvottelutulosta todennäköisesti vasta juhannuksen jälkeen. Alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä tiedotetaan vielä erikseen.

–  Tämä rupeama oli todella haastava, mutta olemme erittäin helpottuneita siitä, että ihan kelpo neuvottelutulos saatiin kuitenkin puserrettua vielä ennen kesää, toteavat JHL:n neuvottelijat Laura Kovalainen ja Tanja Tuunainen-Vainio.

Ammattiliitto JHL:n lisäksi työntekijöitä edustavat Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry, Talentia sekä Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.

Lisätietoja:
Vastaava sopimusasiantuntija Laura Kovalainen 050 408 2730
sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio 050 463 2243