Siirry sisältöön

Edustajisto sai videoterveiset Euroopasta: ”Julkisella sektorilla kukaan ei selviä yksinään”

JHL:n edustajisto sai tänään kokoukseensa terveiset Eurooppalaisen kattojärjestönsä Epsun puheenjohtaja Mette Nordilta. Hän muistutti, että julkinen sektori kantaa yhteiskuntaa myös kriisitilanteissa.

Kulunut kevät on ollut kiireistä aikaa niin neuvottelupöydissä kuin lakkojärjestelyissäkin. Tämän nosti esille myös Epsun ja KPY:n puheenjohtaja Mette Nord, joka lähetti tänään videolla terveisensä JHL:n edustajistolle.

Tervehdyksensä aluksi Nord onnitteli uusia edustajiston jäseniä. Hän myös muistutti, että julkisella sektorilla tiimityö on elintärkeää

– Kukaan ei selviä yksinään. Tarvitsemme kaikkien työpanosta, jotta onnistumme, ja voimme tarjota asukkaille hyviä palveluita.

Nord nosti esiin myös JHL:n kiireisen neuvottelukevään, joka on vaatinut myös painostustoimia.

– Olette myös päässeet maaliin, ja saaneet aikaan sopimuksia ja palkan ja työehtojen parannuksia jäsenille. Sitä vartenhan me olemme olemassa, että neuvottelemme jäsentemme puolesta.

Ammattiliiton jäsenten arjessa näkyvät tulevaisuudessa sekä vihreä siirtymä että digitalisaatio.

– Meidän on otettava käyttöön hyviä digiratkaisuja, jotka helpottavat jäsentemme työpäiviä ja tuovat asukkaille lisää turvallisuutta, joustavuutta ja mahdollisuuksia hoitaa monia asioita itse.