Siirry sisältöön

Ammattiliitto JHL:n edustajiston järjestäytymiskokous päättyi: Tavoitteeksi maan vaikuttavin edunvalvonta

Edustajiston puheenjohtajana jatkava Eija Paananen kehotti vaikeista ajoista huolimatta kääntämään katseet tulevaan ja ammentamaan vahvuutta, rohkeutta ja ryhdikkyyttä tarttua jäsenistön yhteisiin tavoitteisiin.

Edellistä päättynyttä edustajiston viisivuotiskautta Eija Paananen kuvailee haastavaksi. Eivätkä hankalat ajat ole missään nimessä taakse jäänyttä elämää uuden edustajiston aloittaessa.

– Ukrainan sota, jylläävä inflaatio ja julkisen alan neuvottelut. Jo yhdessäkin olisi paljon purtavaa, Paananen totesi edustajistolle pitämässään puheessa.

Työmarkkinakentillä kuohuu ja elinkeinoelämä asettaa jatkuvia paineita markkinaehtoisuuden laajentamiseksi myös kuntakentällä. Paananen ennustaa, että tulevien sopimuskierrosten aikana pyrkimykset eivät ainakaan vähene.

– Uskon että jaan salin näkemyksen korostamalla, ettei kaikki voi olla yhtä kauppaa ja kilpailua.

Vahvaa edunvalvontaa

Paanasen mielestä on erityisen tärkeää, että edustajistolla on koko ajan fokus liiton yhteisissä tavoitteissa ja pyrkimyksissä. Myöskään liiton hallinnon ja edustajiston oman toiminnan arviointia ei voi unohtaa.

– Vain siten olemme toimintakykyinen organisaatio.

Edustajiston puheenjohtaja muistutti JHL:n ylimmässä päättävässä elimessä  toimikauttaan aloittavia sekä konkarijäseniä myös siitä, että paitsi valtaa on edustajistolla myös vastuu jäsenistöstä ja heidän edunvalvonnastaan. Ja Eija Paanasen mukaan JHL:n pyrkimykseksi pitää asettaa maan vaikuttavin edunvalvonta. Ei enempää eikä vähempää.

– Tavoite on kova, mutta yrittää pitää. Mahdoton tuo tavoite ei ole, Paananen summaa.

Seuraa edustajiston kokousta jhl.fi:ssä sekä  JHL:n Facebook– ja Twitter-tileillä