Siirry sisältöön

Niemi-Laine ammattiliitto JHL:n edustajistolle: Kunta-alan neuvottelujärjestelmää ei pidä sörkkiä 

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine nostaa vahvasti esiin julkisen sektorin ja alan henkilöstön aseman sekä yhtenäisyyden merkityksen. Palkankorotukset sekä työolojen kohennukset kuuluvat oikeudenmukaisuuden nimissä kaikille ammattiryhmille.   

Ammattiliitto JHL:n parhaillaan koolla olevan edustajiston järjestäytymiskokouksessa puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa, että julkisten alojen työntekijät ovat juuri niitä vankkoja tukipilareita, jotka pitävät maatamme pystyssä niin koronapoikkeusajassa kuin nyt Ukrainan sodan aikana.

– Suomella ei ole varaa heikentää julkisen sektorin roolia, hän painottaa.

Vahvat toimivat julkiset palvelut ovat maamme tuki ja turva myös mahdollisina kriisiaikoina. 

– On tärkeää, että pysymme yhtenäisinä ja yhdessä vaadimme parempia palkankorotuksia kaikille työntekijöille.

JHL ei ole epäröinyt kevään aikana tuoda terävästi esiin joka ikisen työntekijän merkitystä toimivassa palveluketjussa. Ilman JHL:läisten ammattiryhmien tärkeää työpanosta yhteiskunnan rattaat seisahtuisivat heti. 

– Teemaa on syytä korostaa myös jatkossa, Niemi-Laine mainitsee.

Niemi-Laine toivoo työnantajien kiinnittävän entistä vahvemmin huomiota kaikkien henkilöstöryhmien työssä jaksamiseen. Hänen mukaansa myös JHL:n on liittona vahvistettava jäsenlähtöiseen välittämiseen liittyvää edunvalvontaa. 

Jäsenten ääni kuului – ja kuuluu 

Puheessaan Niemi-Laine jakoi kiitoksia viisivuotiskautensa päättäneelle edustajistolle sen kyvystä uudistua jäsenten toiveiden mukaisesti. 

Hän uskoo, että sama linja jatkuu uuden edustajiston aloittaessa. Evästyksenä liiton korkeimmille päättäjille puheenjohtaja painotti pitämään kirkkaana mielessä sen, että jäsen on liiton kaiken toiminnan lähtökohta.

– On tärkeä tehtävä vaalia jäsentemme tahtoa ja pitää huoli siitä, että se näkyy työssänne JHL:n menestymisessä työpaikoilla ja suomalaisessa yhteiskunnassa, mutta myös kansainvälisessä ammattiyhdistystyössä sekä maailman laajuisessa työntekijöiden solidaarisuudessa, Niemi-Laine tähdentää.

Seuraa ammattiliitto JHL:n edustajiston järjestäytymiskokousta 7.–8.6.2022 liiton kanavissa jhl.fi, Facebook ja Twitter.