Siirry sisältöön

JHL keskeyttää lakon Destiassa 6.6. alkaen

Ammattiliitto JHL keskeyttää lakon Destiassa 6. kesäkuuta etenemisvaihtoehtojen selvittämiseksi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL keskeyttää lakon Destiassa 6. kesäkuuta alkaen. Lakko keskeytetään etenemisvaihtoehtojen selvittämiseksi. Lakko voi jatkua ja laajentua myöhemmin. JHL voi myös lisätä muita painostustoimia Destiaa kohtaan.

Lakko alkoi 2. toukokuuta. Lakkoon ovat kuuluneet kaikki Destia Group oyj:n työt, jotka tehdään sähköalan tes- energia-ict-verkosto -työehtosopimuksen piirissä.

JHL:n tavoitteena on saada sopimusoikeus yhtiöön ja päästä valvomaan jäsentensä työehtojen toteutumista. Yhtiö on ilmoittanut noudattavansa ICT- ja Energia-alan työntekijöiden alan yleissitovaa työehtosopimusta luovuttuaan JHL:n kanssa tekemästä normaalisitovasta työehtosopimuksesta.

– Reilun kuukauden lakko ei ole saanut työnantajaa taipumaan yhteiseen neuvottelupöytään JHL:n kanssa. Nähtävästi tässä vaaditaan lisää kierrettä palloon, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pohtii.

Destia estää tarkoituksella työntekijöidensä järjestäytymisoikeuden JHL:ään.

– Tavoitteemme on päästä valvomaan jäsentemme työehtojen toteumista yhtiössä ja valitsemaan luottamusmiehet. Suurin osa työntekijöistä on JHL:n jäseniä, sopimusasiantuntija Kari Lehtinen kertoo tilanteesta.

JHL selvittelee seuraavaksi eri vaihtoehtoja tavoitteidensa edistämiseksi ja on nopeasti valmis uusiin ja laajeneviin toimiin.

Destia on nykyään osa ranskalaista Colas-konsernia.

Lisätiedot
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772
sopimusasiantuntija Kari Lehtinen 050 566 1567