Siirry sisältöön

Ammattiaikuinen antaa arvokkaita askelmerkkejä nuorelle – Nuorisotyön teemapäivä 3.6.

Kouluvuoden päättyessä juhlistetaan paitsi koululaisia ja opiskelijoita myös nuorisotyöntekijöitä. Toista kertaa järjestettävää alan teemapäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 3. kesäkuuta.

JHL:n ammattialatoiminnan asiantuntijan Sanna Pihakiven mielestä on hyvin tärkeää tuoda nuorisotyön merkitystä esiin myös oman teemapäivän merkeissä. Arvokasta työtä tekevä ammattikunta ansaitsee lisänäkyvyyttä ja huomiota.

–  Nuorisotyön odotetaan vastaavan tosi monenlaisiin haasteisiin. Alan resursseihin ja palkkaukseen toivoisikin huomattavasti enemmän panostusta.

Pihakivi korostaa, että nuorison parissa työskentelevät tekevät työtään suurella sydämellä ja ovat aidosti nuorten parissa. Työn tärkeimpiä tavoitteita on ohjata nuoria pitämään huolta itsestään, toisistaan ja elinympäristöstään. Samalla nuorisotyöntekijät tarjoavat turvallisen ja luotettavan aikuiskontaktin.

–  Nuorisotyössä välitetään kaikista nuorista, kaikesta nuorissa ja nuorten kaikista kiinnostuksen kohteista.

Kiitä ja seuraa päivän kulkua somessa

Ammattiaikuiset ovat nuorisotyön ammattilaisia, jotka ovat koulutettuja kasvun ja nuoruuden asiantuntijoita.

Tule seuraamaan miten – ja millaisessa ympäristössä – nuorisotyötä nykypäivänä tehdään! Alan ammattilaiset eri puolilla Suomea jakavat sosiaalisessa mediassa tietoa, kuvia ja videoita tärkeästä työstään nuorten parissa Ammattiaikuisten teemapäivänä.

Haluaisitko muistaa jotain huipputyyppiä, joka on ohjannut sinua tai vaikka nuortasi kohti aikuisuutta? Kiitosta ja hyvää mieltä  pääset jakamaan teemasivustolla.

Teemapäiväksi on valikoitunut koulujen päättäjäisiä edeltävä perjantai 3.6., joka on samalla nuorisotyössä varmasti vuoden kiireisimpiä päiviä.

Jos itse työskentelet alalla, niin tule ihmeessä mukaan kampanjaan.

Ammattiaikuisten päivä -tapahtuma löytyy Facebookista ja lisää tietoa löydät myös täältä.

Teemaan liittyviä päivityksiä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla: #Kukaaneikasvayksin #ammattiaikuiset #nuorisotyökunnissa #nuorisotyö #ammattiaikuistenpäivä

Teemapäivän taustalla on Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna.