Siirry sisältöön

Kolmas sovintoesitys yksityiselle opetusalalle

Sovittelija Jukka Ahtela on antanut kolmannen sovintoesityksen yksityisen opetusalan työehtokiistassa. Osapuolten on annettava vastauksensa esitykseen keskiviikkona 25. toukokuuta kello 12 mennessä.

Sovittelija Jukka Ahtela antoi kolmannen sovintoesityksen tiistai-iltapäivänä 24. toukokuuta. Vastauksia Ahtela odottaa järjestöiltä keskiviikkona 25. toukokuuta kello 12.

Yksityisen opetusalan työehtoriitaa on soviteltu kohta kaksi kuukautta. Tänä aikana sovittelija on antanut kaksi sovintoesitystä. Ensimmäisen ammattiliitto JHL hylkäsi, toinen sovintoesitys sen sijaan olisi maistunut. Kaikki sopijaosapuolet eivät kuitenkaan olleet esitykseen tyytyväisiä, joten se hylättiin. Tämän seurauksena JHL, Jyty ja OAJ toteuttivat 3.−10.5. yksityiskoulujen lakon Helsingissä ja Tampereella.

Yksityisen opetusalan työehdoista neuvottelevat ammattiliitto JHL:n lisäksi Jyty, OAJ ja Sivistystyönantajat.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta  jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee