Siirry sisältöön

Yksityinen sosiaaliala puurtaa sitkeästi neuvottelupöydässä, osapuolet tapaavat lähiviikkoina tiiviiseen tahtiin

Ammattiliitto JHL:n tavoitteena on saada neuvottelutulos aikaan pikaisesti. Sopimuskokonaisuutta on hiottu neuvotteluissa pitkin talvea ja kevättä.

Ammattiliitto JHL jatkaa aherrusta parempien työehtojen eteen yksityisellä sosiaalipalvelualalla. Alan neuvottelut ovat jatkuneet pitkään ja ala on ollut sopimuksettomassa tilassa jo 1. toukokuuta alkaen. Neuvotteluissa on tähän mennessä valmisteltu sopimuspaketin eri osia ja hiottu tekstejä lopulliseen muotoon.

Osaltaan neuvotteluita hidastaa se, että kunta-alan neuvottelut ovat junnanneet pitkään paikallaan. Kunnissa ja yksityisellä sektorilla tehdään paljon töitä samoissa ammateissa. Myös työehtojen pitäisi olla samankaltaiset työnantajasta riippumatta.

– Meillä on tavoitteena saada alalle sen suuntaiset korotukset, joita kunta-alan sopimuksiin aikanaan neuvotellaan. Muuten jäämme auttamatta jälkeen palkkakehityksestä, JHL:n neuvottelijat Tanja Tuunainen-Vainio ja Laura Kovalainen kuvaavat tilannetta.

Kuluvan neuvottelukierroksen aikana monilla aloilla on nähty lakkoja sekä ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja. Yksityinen sosiaaliala pyrkii toistaiseksi tulokseen ilman painostustoimia.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee