Siirry sisältöön

Kunta-alan sopu kaatui jälleen, tapaamiset käynnissä lukuisissa pöydissä: Näin kuluneella viikolla neuvoteltiin

Sovintoesitys kuntien työehtoriitaan kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen. Henkilökohtaiset avustajat puolestaan saivat uudet työehdot, jotka astuivat voimaan maanantaina 9. toukokuuta.

Kunta-alan solmu yhä aukaisematta

Työmarkkinoiden viikkoon mahtui suuria odotuksia ja vähintään keskikokoista draamaa. Kunta-alan työehtoriitaan saatiin tiistaina 10. toukokuuta pitkään odotettu sovintoesitys. Ammattiliitto JHL:n edustajisto hyväksyi esityksen samana iltana selvin äänin. Hyväksyntä tehtiin sillä ehdolla, että kaikki osapuolet hyväksyvät esityksen. Myös neuvottelujärjestö JUKO sekä ammattiliitto Jyty hyväksyivät esityksen.

Keskiviikkona 11. toukokuuta esitys kuitenkin pyyhittiin pöydältä, koska Super ja Tehy eivät hyväksyneet sovintoesitystä. Kunta-alalle ei siis vieläkään solmittu uusia työehtosopimuksia. Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa yli kaksi kuukautta, ja järjestöt ovat vauhdittaneet neuvotteluita lakoilla sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielloilla. Uusin kielto on voimassa toistaiseksi.

– JHL jatkaa työskentelyä sen puolesta, että hyvä ratkaisu saavutettaisiin vielä ennen kesää ja väelle saataisiin ansaitut palkankorotukset, neuvottelujohtaja Kristian Karrasch toteaa.

Henkilökohtaisille avustajille uudet työehdot

Uusin henkilökohtaisten avustajien työehtosopimus eli Heta-tes astui voimaan maanantaina 9.5. Sopimus on voimassa noin vuoden, sopimuskausi päättyy 30.4.2023.

JHL:n sopimusneuvottelijat Laura Tuominen ja Pinja Lumitsalo ovat tyytyväisiä sopimusratkaisuun, joka on heidän mukaansa ottanut huomioon niin työntekijä- kuin työnantajapuolenkin keskeisiä tavoitteita.

Myös valtion luotsausfirma Finnpilot sopi tällä viikolla JHL:n kanssa tulevista työehdoista. Sopu koskee luotsiasemien emäntäsiivoojia.  Sopimus on mallia 1+1 vuotta, kausi on 1.3.2022–29.2.2024.

Sopimus voidaan irtisanoa jo 28.2.2023. Näin voidaan tehdä, jos vuoden 2023 palkoista ei sovita 15.1.2023 mennessä.

Vuonna 2022 palkkoja korotetaan 1,5 prosentin yleiskorotuksella sekä 0,5 prosentin yrityskohtaisella erällä, jonka jakamisesta päättää työnantaja.  Korotukset tulevat maksuun 1.6.

Yksityinen opetusala jatkaa sovittelua, muualla neuvotellaan yhä

Yksityinen opetusala ei ole vielä päässyt sopuun uusista työehdoista. Sovittelua jatkettiin tämän viikon torstaina ja JHL saapuu sovittelijan pakeilla jälleen ensi viikolla.

Neuvottelut puksuttivat edelleen yksityisen sosiaalialan, yksityisen terveysalan ja Avainnan sopimuspöydissä. Kaikissa sopimuksissa ratkottavia asioita on vielä rutkasti.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:nFacebookjaTwitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee