Siirry sisältöön

Lentokenttäyhtiö Finaviaan 1+1 vuoden sopimus, korotukset maksuun kesäkuussa

Yhtiön palkat nousevat kesäkuussa 2022 yleisen linjan mukaan, valtaosa maksetaan yleiskorotuksena kaikille. Sopimuksessa ovat JHL:n lisäksi mukana Pro, YTN sekä Palta.

Valtion omistama lentokenttäyhtiö Finavia on saanut uuden työehtosopimuksen. Sopimus on voimassa 1+1 vuotta ja se korottaa palkkoja kahdella prosentilla tänä vuonna.

Korotukset kesäkuussa

Finavian työntekijät ja toimihenkilöt saavat kesäkuun alussa palkankorotuksen, jonka kokonaissumma on kaksi prosenttia. Siitä 1,3 maksetaan yleiskorotuksena ja 0,7 prosenttia paikallisena eränä. Paikallisen erän jakamisesta sovitaan yhdessä pääluottamusmiehen kanssa.

Sopimus on voimassa 1+1 vuotta eli se on päättyy 29.2.2024. Sopimus voidaan kuitenkin irtisanoa päättymään jo 28.2.2023. Sopimus voidaan irtisanoa, jos toisen vuoden palkkaratkaisusta ei päästä sopuun 15.1.2023 mennessä.

Yhtiön taakkana sota ja korona

Finavian tulos on ollut viime vuodet raskaasti tappiolla, koska koronapandemia ja Ukrainan sota ovat kurittaneet myös lentoliikennettä rajusti.

Yhtiön työehtosopimuksessa ovat JHL:n lisäksi mukana Pro, YTN sekä Palta. Sopimus tulee voimaan kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat sen hyväksyneet.

Lisätiedot:
Sopimusasiantuntija Jussi Päiviö 040 578 5916