Siirry sisältöön

Tällainen on Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelujen uusi työehtosopimus 

Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelujen (HY247) uusi työehtosopimus on hyväksytty. Kaksivuotinen sopimus on ehdollinen. Jos ensi vuoden palkankorotuksista ei päästä ajoissa sopuun, sopimus voidaan sanoa irti jo vuoden kuluttua. Perhevapauudistus tuo toiselle vanhemmalle 30 arkipäivän palkallisen vapaan. 

Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut (HY247) tarjoavat yliopistolle siivous-, ylläpito-, rakennuttamis-, AV-, aula- ja hallintopalveluja. HY247:n työehtosopimuksen neuvotteluosapuolia ovat ammattiliitto JHL ja Pro sekä Sivistystyönantajat. 

Tutustu HY247:n hyväksyttyyn neuvottelutuloksen esittelyyn tästä

Sopimuskausi 

Työehtosopimus sopimuskausi on muotoa 1+1 vuotta, ja se päättyy 31.3.2024. Sopimuskauden pituus on ehdollinen. Sopimus voidaan sanoa irti päättymään jo vuotta aiemmin, mikäli vuoden 2023 palkankorotuksista ei päästä sopuun tammikuun loppuun 2023 mennessä. 

Palkankorotukset 

Palkkoja korotetaan 1.6.2022 alkaen 1,45 prosentin suuruisella yleiskorotuksella.​ 

Paikallisen erän suuruus on 0,45 prosenttia, ja se maksetaan 1.12.2022. Paikallinen erä käytetään työnantajan päättämällä tavalla tehtäväkohtaiseen palkanosaan tai henkilökohtaiseen palkanosaan.​Työnantaja keskustelee luottamusmiesten kanssa paikallisen erän käyttö- ja jakoperusteista ennen päätöksen tekoa.​ 

Paikallisen erän 1.12.2022 suuruus määräytyy syyskuun 2022 palkkasumman mukaan.​ 

Euromääräisiä palkkoja korotetaan kustannusvaikutusta vastaavasti 1.6.2022 (1,45 %) ja 1.12.2022 (0,45 %).​ 

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioita korotetaan 1.6.2022 lukien 1,9 prosentilla.​ 

Toisen vanhemman palkallinen perhevapaa pitenee huomattavasti  

Perhevapaauudistus tulee voimaan 1.8.2022. HY247:n työehtosopimuksessa toisen vanhemman vanhempainvapaan palkallisuus pitenee huomattavasti. Aiemman kuuden palkallisen päivän sijaan toinen vanhempi voi saada palkallista perhevapaata 32 arkipäivää.  

Raskaus- ja vanhempainvapaan palkallisuuden edellytyksenä on, että työntekijän työsuhde on jatkunut   yhtäjaksoisesti vähintään kolme kuukautta välittömästi ennen raskaus- tai vanhempainvapaan alkamista. 

Lisätiedot: vastaava sopimusasiantuntija Sari Jokinen, 050 461 9316 

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:nFacebookjaTwitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee