Siirry sisältöön

Yksityinen sosiaaliala kohti sopimuksetonta tilaa – kuluneen viikon neuvottelut eivät tuottaneet tulosta

Alan uusia työehtoja hiottiin tällä viikolla kolmessa tapaamisessa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus umpeutuu huhtikuun lopussa.

Yksityinen sosiaalipalveluala siirtyy sunnuntaina sopimuksettomaan tilaan. Kuluneella viikolla alan tulevista työehdoista neuvoteltiin kolme kertaa, mutta sopimukseen ei vielä päästy.

– Muun muassa palkkausjärjestelmään ja perhevapaisiin liittyvissä asioissa riittää edelleen tarkentamista. Työ sopimuksen eteen jatkuu, viestittävät JHL:n neuvottelijat Laura Kovalainen ja Tanja Tuunainen-Vainio.

Neuvottelut jatkuvat vapun jälkeisellä viikolla, osapuolet ovat sopineet useita tapaamisia keskusteluille.

Yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavia toimipaikkoja on Suomessa tuhansia. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi yksityisissä päiväkodeissa, vanhusten palveluasumisessa ja hoitokodeissa, vammaisten henkilöiden asumispalveluissa, ensi- ja turvakodeissa, päihdepalveluissa, lastensuojelussa sekä henkilökohtaisina avustajina. Alalla on yhteensä yli 70 000 palkansaajaa.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:nFacebookjaTwitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee